Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 26 november 2009

Aangepast plan Hoogland-West komt tegemoet aan wens Raad

Om aan de door de gemeenteraad geuitte aandachtspunten rond groen, veiligheid en bereikbaarheid in het nieuw te ontwikkelen bestemmingsplan voor een turnhal en een golfbaan in Hoogland-West tegemoet te komen, heeft het college van burgemeester en wethouders een aantal maatregelen voorgesteld.

Zo krijgt de parallelweg een fietssuggestiestrook en worden er drempels in de weg aangelegd om de snelheid van automobilisten te verminderen en zijn een paar aanpassingen gedaan in het plan voor de golfbaan met het oog op de veiligheid van wandelaars, waarmee het plan voldoen aan het advies dat de Nederlandse Golffederatie gegeven heeft over de veiligheid van wandelaars. Ook komt er een groene bufferzone rond de Oude Weg.

De golfbaan bestaat uit negen holes en een drivingrange en ligt in het gebied tussen de Oudeweg, Bunschoterstraat, Mg. Van de Weteringstraat en de achtergrens van de percelen aan de Coelhorsterweg. De baan wordt doorkruist met recreatieve paden en op de grenzen komen houtwallen. De manege op het terrein wordt in de toekomst voor sportactiviteiten door GymXL en Nika gebruikt.

De raadsinformatiebrief over dit onderwerp komt op 8 december 2009 aan de orde in een vergadering van de gemeenteraad. Als deze positief reageert kan de bestemmingsplanprocedure worden gestart.

Noot voor de redactie,