Evangelische Omroep


-Persbericht-

Het Elfde Uur
dinsdag 8 december
21:15 uur, Nederland 2
presentatie: Andries Knevel

Gast: Geert Wilders

Hij is met afstand de meest besproken politicus van Nederland, Geert Wilders. Geen dag gaat voorbij of zijn partij staat wel in de kranten en hijzelf wordt besproken aan de tafels van de Nederlandse talkshows. Ministers, Kamerleden en opiniemakers bijten keer op keer hun tanden stuk op zijn felle retoriek en gewiekste debatoptredens.

Regeren
Zijn partij voor de vrijheid staat al maanden rond de 30 zetels in de peilingen. Daarmee is hij een potentiële regeringspartij. Een groot schrikbeeld blijkbaar, want maarliefst 12% van de Nederlanders overweegt te emigreren als Wilders aan de macht komt. Maar wát gaat nu Wilders eigenlijk doen als hij in de regering komt? Waar zou hij als eerste werk van maken?

Extreem-rechts
Hij wordt permanent beveiligd en woont al jarenlang op verschillende schuiladressen. Wat doet dat met een mens? Hij is uitgemaakt voor extreem-rechts en zijn partij voor de NSB. Heeft hij deze felle reactie aan zichzelf te danken? Of wordt hij onterecht gedemoniseerd?

Kandidaten
Iedereen heeft het over hem, maar op hem stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen kan maar in twee steden. Waarom wil het hem maar niet lukken voldoende kandidaten te vinden? Met zoveel medestanders zou dat toch geen probleem moeten zijn? Is hij het niet moreel verplicht aan de mensen die op hem willen stemmen, om in zoveel mogelijk steden mee te doen?

Andries Knevel vraagt het Geert Wilders aanstaande dinsdag 8 december in Het Elfde Uur, in een uitgebreid, openhartig en persoonlijk gesprek.