Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 8 december 2009

(


Boskoop Vier verdachten woninginbraak aangehouden
De politie heeft op maandag 7 december een man van 18, van 20 en twee van 21 uit Boskoop aangehouden op verdenking van een woninginbraak.
Een man liet rond 18.00 uur zijn hond uit en zag bij een woning aan de Laag Boskoop een zwarte auto staan die niet van de eigenaar was. Hij zag een man achter het stuur zitten en vervolgens twee mannen van het erf lopen. Eén man had een tas in zijn handen en zetten deze weg toen hij de getuige zag. Vervolgens stapten de mannen in en reden weg met gedoofde lichten.
In de woning was ingebroken en de politie werd gewaarschuwd. Verschillende eenheden keken uit naar de zwarte auto en uiteindelijk werd deze gezien op de Middelburgseweg in Reeuwijk. Toen de auto gecontroleerd werd, bleken er spullen die uit de woning gestolen waren in de auto te liggen. Uit de woning waren onder andere sieraden, een computer en een fotocamera gestolen. De mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Gouda Pizzakoerier beroofd
Een 19-jarige pizzakoerier is op maandag 7 december om 20.45 uur beroofd in de wijk Korte Akkeren. De man had net zijn bestelling afgeleverd toen hij door een jongen werd aangesproken die hem om geld vroeg. De pizzakoerier werd door de jongen bedreigd, waarna hij hem geld gaf. De jongen ging er vandoor en de pizzakoerier waarschuwde zijn baas, waarna de politie werd gewaarschuwd. De pizzakoerier heeft aangifte gedaan.
De jongen had een pet op en droeg een driekwart donkere jas. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Bodegraven Aanhouding op de A12
Een 24-jarige man uit Vlaardingen is maandag 7 december omstreeks 21.00 uur aangehouden omdat hij voor een gevaarlijke situatie op de A20 en A12 zorgde. De man reed richting Gouda, slingerde over de weg en wisselde zijn snelheid van 140 km/u naar stapvoets. De politie kreeg verschillende meldingen van bestuurders die over de A20 reden en zette de achtervolging op de auto in. De auto reed verder de A12 op, botste meerdere keren tegen de vangrail aan en reed vervolgens verder. Hij negeerde de stoptekens van de politie. Uiteindelijk lukte het een politieauto ter hoogte van Reeuwijk voor de man te gaan rijden en hem te dwingen langzamer te gaan rijden. Nadat hij stilstond, werd de man aangehouden. In zijn auto bleek een hond te zitten die op dat moment de snelweg opliep. Omstanders wisten de hond vast te pakken.
Na een doorzoeking van de auto bleek er illegaal vuurwerk in de auto te liggen. De verdachte werd tijdens de aanhouding onwel. Hij bleek onder invloed te zijn van drugs en is naar het ziekenhuis gebracht. De man is de volgende ochtend verhoord. Zijn auto, rijbewijs en het vuurwerk is in beslag genomen.

Gouda Vrouw van tas beroofd
Een 26-jarige vrouw uit Gouda is op maandag 7 december om 22.30 uur in de Nansenstraat van haar tas beroofd. Zij stapte net in haar auto toen zij drie personen vanaf de Bunchestraat de Nansenstraat in zag lopen. Toen zij achter het stuur zat hoorde zij de portierdeur opengaan en zag zij dat haar tas van de achterbank gepakt werd. Zij zag één van de drie mannen die net de Nansenstraat in waren gelopen, met haar tas wegrennen richting de Van Heuven Goedhartsingel. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326