Ingezonden persbericht


Persbericht D66 Amsterdam
7 december 2009

D66 Amsterdam presenteert kandidatenlijst

D66 heeft vandaag de definitieve kandidatenlijst van D66 Amsterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 bekend gemaakt. Op een presentatieavond in Café P96 presenteerden voorzitter Teun Gautier en lijsttrekker Ageeth Telleman de kandidaten die zich tijdens en na de campagne voor D66 zullen gaan inzetten. "Ik kijk met trots naar een geweldige lijst topkandidaten", zegt Telleman. "Onze kandidaten zijn professionals uit alle windstreken van Amsterdam."

De campagneleider voor D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen en ervaren D66'er Jan Paternotte staat op plaats twee. De 25-jarige Paternotte wist als duo-raadslid met goede ideeën voor Amsterdam, zoals een Technasium en tweetalige dienstverlening, D66 op de kaart te zetten. Voordat Paternotte actief werd in de Amsterdamse politiek was hij landelijk voorzitter van de Jonge Democraten. Ivar Manuel, docent biologie en de huidige D66-fractievoorzitter is door de leden op plaats drie gezet. Daarmee staat de 28-jarige advocate Ahu Sahin op plek vier. Sahin is werkzaam voor Korvinus Advocaten en geeft daarnaast als gastdocent les bij de organisatie IMC Weekendscholen, een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken.

Op plaats vijf en zes staan Gerolf Bouwmeester en Carlien Roodink. Bouwmeester is fractievoorzitter van D66 in Bos & Lommer, en wordt beschouwd als politiek zwaargewicht. Roodink werkt als manager bij het Holland Financial Centre en is een nieuwkomer op de lijst. Oud-beleidsmedewerker van D66 Amsterdam Sebastiaan Capel staat op plek zeven. De zelfstandig ondernemer steeg ten opzichte van de advieslijst met één plaats. Op acht staat oud stadsdeelwethouder uit Amsterdam Noord, Pam de Soete.


Plaats negen is voor Marjo Visser, directrice van een woningcorporatie. Mike Ackermans sluit de top-10 van de D66 lijst. Ackermans werkte eerder als buitenlandcorrespondent voor RTL-nieuws en De Volkskrant. Voor de volledige lijst kunt u kijken op www.d66amsterdam.nl.

Persbericht D66 Amsterdam
7 december 2009

Telleman: Amsterdam zit in het DNA van D66

D66 heeft op maandag 7 december de definitieve kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart gepresenteerd. Lijsttrekker Ageeth Telleman sprak daarbij over de ambities van D66 voor Amsterdam. Volgens de sociaal-liberale lijsttrekker zit D66 in het DNA van Amsterdam. "D66 staat het ontwikkelen van je eigen talent. D66 is de partij van vrijheid, gelijke kansen en goed onderwijs. Dat is wat ons allen Amsterdammers maakt."

Telleman maakt zich zorgen over het feit dat er nog altijd geen gelijke kansen zijn in Amsterdam. D66 vindt dat iedereen, ongeacht afkomst of geboorteplek zijn of haar talent in Amsterdam optimaal moet kunnen benutten. "Als je wieg staat in Amsterdam Zuid, kun je wethouder worden. Als je wieg staat in West krijg je hem hoogstens twee weken in je buurt op bezoek", zegt Telleman. D66 wil werk maken van goed onderwijs, zodat iedereen in Amsterdam zijn talent ten volle kan benutten. Volgens Telleman moet talent al op de basisschool tot zijn recht komen, op de arbeidsmarkt terecht kunnen en op de Amsterdamse woningmarkt een plek kunnen vinden. "Alleen zo ontwikkelen en koesteren we het talent van Amsterdam."

De sociaal-liberaal stelt dat het talent in Amsterdam het de afgelopen vier jaar niet makkelijk heeft gehad. Het aantal mensen in Amsterdam onder de armoedegrens is toegenomen. Het percentage mensen dat langdurig in die situatie zit is bovendien toegenomen. Ook de schooluitval is de afgelopen vier jaar niet teruggedrongen. "De strijd tussen de PvdA in Amsterdam en de PvdA in Den Haag is niet goed voor het talent in deze stad", constateert Telleman. "De PvdA in Amsterdam wil meer geld voor onderwijs, maar de PvdA in Den Haag geeft het liever uit aan 'gratis' schoolboeken."

D66 maakt zich op voor een spannende verkiezingscampagne. "D66 is niet tevreden met alleen het behouden van de status quo. Het is de keuze tussen stilstaan of vooruit gaan, tussen de PvdA of D66", aldus Telleman.