Politie Zeeland


---


Z-3587-2009 Rijden onder invloed, Schoondijke
In de Damstraat in Schoondijke werd dinsdag om 01.45 uur een 25-jarige automobilist uit St. Laureins (B) betrapt op rijden onder invloed.
De man had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

O-3588-2009 Verlichtingscontrole
Omdat scholieren in de wintermaanden door donkere, slecht verlichte, polders naar school fietsen, is het belangrijk dat de verlichting van hun fiets in orde is. Daarom wordt er door de politie regelmatig op verlichting gecontroleerd. Dinsdagochtend tussen 07.30 en 08.15 uur werd in het kader van bovenstaande een verlichtingscontrole gehouden op de schoolroutes vanaf Heinkenszand en 's-Gravenpolder op de locaties Kruissewegje en Goesestraatweg.
Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven vanwege slechte of geen fietsverlichting en 1 bekeuring voor slechte of geen bromfietsverlichting. Ook werd 1 bromfietser bekeurd voor het rijden in een gesloten verklaring.

Z-3589-2009 Vachtwagenbestuurder rijdt tegen slagboom, Terneuzen
Een 21-jarige, uit Silvolde afkomstige, bestuurder van een vrachtauto is dinsdagochtend rond 10.30 uur op de N61 bij Terneuzen tegen de slagboom van de brug gereden.
De man merkte de bruglichten te laat op en ramde de slagboom. Een achter hem rijdende 18-jarige automobiliste uit Hulst reed daardoor tegen de achterzijde van de vrachtauto. Er was enkel materiële schade.