Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gegevens van Europese ondernemingen optimaal beveiligd bij Interoute

Interoute hernieuwt internationale veiligheidsnorm voor zijn managed hosting service

Schiphol-Rijk, 8 december 2009 - Interoute, eigenaar en operator van het grootste Europese next-generation netwerk, kondigt vandaag de verlenging aan van de ISO 27001-certificering voor zijn datacenters in Amsterdam, Berlijn, Geneve, en München. Deze internationaal erkende veiligheidsnorm garandeert dat Interoute voor zijn klanten een uitgebreid en optimaal informatiebeveiligingssysteem beheert om hun gegevens te beschermen tegen bedreigingen en kwetsbaarheden te voorkomen.

84 Procent van alle organisaties lijdt onder de gevolgen van computervirussen of malware netwerkaanvallen en 28 procent heeft te maken met het verliezen van gevoelige gegevens aan derden. Hierdoor wekt het geen verbazing dat organisaties garanties eisen voor hun informatiebeveiliging. De Managed Hosting van Interoute biedt deze garanties door middel van een uitgebreid beveiligingmanagementsysteem dat gegevens beschermt. Het systeem zorgt voortdurend voor de meest optimale beveiligingsmaatregelen waarbij de totale gegevensinfrastructuur wordt meegenomen, van de netwerkinfrastructuur in de grond tot de managed hosting-oplossingen in de cloud.

'Beveiliging van de gegevens is een absoluut vereiste voor organisaties die hun data offsite willen laten hosten,' zegt Joe Stevens, Security Operations Director bij Interoute. 'Onze ISO 27001-certificering geldt voor ons totale beveiligingsoplossingenportfolio dat complete oplossingen biedt aan ondernemingen voor het beheren van hun veiligheidsrisico's. Wij zijn eigenaar en exploitant van het meest uitgebreide netwerk in Europa en begrijpen hoe we gegevens moeten beschermen. Onze beveiligingsmaatregelen en managed security-oplossingen bieden een volledige garantie tegen de bedreigingen waarmee bedrijven vandaag de dag mee te maken hebben.'

Interoute heeft de ISO 27001 security management controles in de dagelijkse activiteiten geïntegreerd. Interoute biedt een volledig portfolio van beveiligingsoplossingen aan bedrijven, zoals speciale veilige transmissie, IP VPN, managed hosting, distributed denial of service (DDoS) bescherming en Intrusion Protection Services (IPS)-oplossingen.

Bedreigingen voor de veiligheid van bedrijven evolueren en worden steeds geavanceerder. Interoute levert waardevolle inzichten in schadelijke activiteiten op het internet via de Interoute Internet Barometer. Deze barometer verzamelt gegevens uit 22 hoogwaardige sensoren die zijn ingebouwd in de kern van het Europese internet. Informatie waar de bedreiging vandaan komt, welke bestemming het heeft en het type schadelijke activiteiten, worden vastgelegd. Hiermee voorziet de barometer organisaties van waardevolle informatie waarmee ze de verdediging tegen aanvallen op hun netwerk vanuit de kern kunnen tegengaan.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 14.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transitdiensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute een van de sleutelcomponenten in de digitale supplychain van Europa. Voor meer informatie zie: www.interoute.nl