Gemeente De Marne


Aanvragen collectieve ziektekostenverzekering inwoners met laag inkomen

Inwoners van de gemeenten Winsum en De Marne met een inkomen tot 115% van de voor hun geldende bijstandsnorm en een beperkt vermogen kunnen een extra aanvullende collectieve ziektekostenverzekering afsluiten: het Menzis GarantVerzorgd-pakket.

Korting op premie

De korting van deze collectieve ziektekostenverzekering is 6% voor de basisverzekering en 9% voor de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Premievoorbeelden* inclusief korting:
Basisverzekering ZorgVerzorgd 89,06 per maand
Aanvullende verzekeringen, premie vanaf 18 jaar**
GarantVerzorgd 1
GarantVerzorgd 2
GarantVerzorgd 3
6,46 per maand
13,70 per maand
27,07 per maand
Tandartsverzekeringen, premie van 10 - 22 jaar***
TandVerzorgd 1
TandVerzorgd 2
TandVerzorgd 3
niet mogelijk
5,46 per maand
6,37 per maand
Tandartsverzekeringen, premie vanaf 22 jaar
TandVerzorgd 1
TandVerzorgd 2
TandVerzorgd 3
7,28 per maand
12,88 per maand
25,25 per maand

* Aan genoemde maandpremies kunnen geen rechten ontleend worden, zet- en drukfouten voorbehouden.

** Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor de basisverzekering en voor de aanvullende verzekering van de hoogst verzekerde ouder

*** Voor kinderen tot 10 jaar is geen premie voor de tandartsverzekering verschuldigd.

Extra voordelen

Naast de premiekortingen levert het GarantVerzorgd-pakket extra voordeel op in de vorm van een aantal vergoedingen op bijvoorbeeld hulpmiddelen zoals brillen, contactlenzen en gehoorapparaten en tandartsvergoedingen. Deze extra vergoedingen zitten in uw GarantVerzorgd polis, maar worden betaald door de gemeente, het aanvragen van bijzondere bijstand is dan niet meer nodig, u declareert de kosten bij Menzis.

Voorwaarden

De premiekortingen en extra voordelen van GarantVerzorgd gelden alleen wanneer naast de Basisverzekering Zorgverzorgd, ook een aanvullende zorgverzekering en een tandartsverzekering worden afgesloten (heeft u een volledige gebitsprothese dan is geen tandartsverzekering nodig); Ongeacht de huidige gezondheidssituatie accepteert Menzis voor deze collectieve zorgverzekering alle aanvragen, zonder medisch onderzoek; Wanneer er momenteel achterstanden in de premiebetaling van de huidige zorgverzekering zijn kan niet worden deelgenomen aan GarantVerzorgd;
GarantVerzorgd is voor inwoners met een inkomen tot 115% van de geldende bijstandsnorm en een beperkt vermogen: zie onderstaande tabel;
Deelname aan de collectieve verzekering wordt beëindigd bij vertrek uit gemeente of bij een inkomen boven 115% van het bijstandsniveau.

Inkomens- en vermogensgrenzen

Gezins-samenstelling Inkomensgrens bij leeftijd tot 65 jr* Inkomensgrens bij leeftijd 65 plus* Vermogensgrens** alleenstaande 991,- 1087,- 5.455,-
alleenstaande ouder 1274,- 1369,- 10.910,-
(echt)paar / gezin 1415,- 1495,- 10.910,-

* De inkomensgrenzen zijn gesteld op 115% van de relevante bijstandsnorm,
het gaat om netto maandbedragen, exclusief vakantietoeslag.
** Onder vermogen wordt verstaan het totaal van bezittingen en schulden, een eventuele eigen woning en hypotheek wordt buiten beschouwing. Bij bezittingen gaat het om banksaldi, aandelen, auto etcetera.

Informatie en aanvraagprocedure

Meer informatie over GarantVerzorgd is te vinden op www.gezondverzekerd.nl.
Een informatiepakket met aanvraagformulier kan afgehaald worden bij SoZaWe
De Marne & Winsum, in De Beurs, Ubbo J. Mansholtplein 2, Winsum. Dit kan ook telefonisch aangevraagd worden: (0595) 750 300 (9.00 - 12.30 uur).

N.B.: de aanvraagperiode is kort: de formulieren dienen uiterlijk 20 december 2009 weer bij SoZaWe ingeleverd te zijn!

Leens, 08 december 2009.