OPSPORINGSBERICHT : Opsporing van de ontsnapte Arthur NOACH

08/12/2009 15:37

Federale Politie - Police Federale

Op vraag van de Landelijke Officier van Justitie in Nederland en het Federaal Parket in België verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :

Op vraag van de Landelijke Officier van Justitie in Nederland en het Federaal Parket in België verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :

Op zondagmorgen 6 december jl. is de 43- jarige Henry Charles Arthür NOACH, roepnaam Arthür gevlucht uit de Penitentiaire Inrichting de Berg in Arnhem.

Onder bedreiging van een vuurwapen kon hij uit de inrichting ontsnappen. Eenmaal buiten dwong hij de bestuurder van een grijze Volkswagen Touran met het kenteken 86 - RX - KX tot stoppen. Hij stapte in de auto en gijzelde de bestuurder die hij dwong verder te rijden. Tijdens de rit beroofde NOACH de man van zijn papieren en bankkaart.

In de buurt van Hoenderloo heeft hij dan ook geld afgehaald.(zie foto's bewakingsbeelden)

Later werd de bestuurder uit zijn auto gezet en is NOACH verder gereden. Tot nu toe ontbreekt elk spoor van hem en de auto.

Henry NOACH is blank, heeft een normaal postuur en is 1.83 meter lang en heeft kort bruin stekelhaar.

Hij was die dag gekleed in een blauwe jeans en een zwart ADIDAS - jas met witte strepen op de mouw.

Deze man is gewelddadig.

Als u NOACH of de vluchtauto heeft gezien of weet waar hij dan wel de auto nu is, onderneem dan zelf geen actie maar bel onmiddellijk de speurders op het gratis nummer

0800 - 91119 (herhaal 0800 - 91119)

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de site van de politie www.politie.be in de rubriek "gezocht"

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel