Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 8 december 2009

PERSBERICHT

VIER NIEUWE AANDUIDINGEN POLITIEKE PARTIJEN GEREGISTREERD

Op maandag 7 december jl. verliep de termijn waarbinnen bij het Centraal Stembureau aanduidingen van politieke partijen konden worden geregistreerd voor deelname aan de verkiezingen voor de gemeenteraad op woensdag 3 maart 2010. Er zijn vier nieuwe registraties, te weten:

- PUUR NOORDWIJK ( WenS - VN )

- Liberaal Noordwijk

- Wat Noordwijk Wil

- JES Noordwijk
'PUUR NOORDWIJK' is tot stand gekomen door samenvoeging van de bestaande partijen Verenigd Noordwijk en WenS, maar is geregistreerd als geheel nieuwe partij en is organisatorisch geen voortzetting van bestaande partijen die nu in de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd.
'Liberaal Noordwijk' is een naamswijziging van de bestaande partij Noordwijk Totaal, maar is organisatorisch een voortzetting van deze partij. 'Wat Noordwijk Wil' is niet gelieerd aan een bestaande partij in de Gemeenteraad. 'JES Noordwijk' is de gewijzigde naam van de huidige partij 'JES' in de gemeenteraad. Deze partij en VVD hebben aangegeven een lijstverbinding aan te gaan onder de naam VVD/JES Noordwijk.
Tegen de registratie van aanduidingen kan beroep worden aangetekend binnen zes dagen na publicatie van het besluit. Het besluit wordt gepubliceerd door middel van een openbare kennisgeving van het Centraal stembureau in de Weekendkrant van vrijdag 11 december a.s. Vanaf die publicatiedatum gaat de beroepstermijn lopen. De registratie betekent niet dat de partijen ook daadwerkelijk aan de verkiezingen meedoen. Dat is pas definitief als de partijen op 19 januari a.s. een geldige kandidatenlijst bij het Centraal Stembureau hebben ingediend en voor 5 januari de waarborgsom (¤225,--) hebben voldaan.