Ingezonden persbericht


Savoye lanceert nieuw verpakkingsconcept: E-JIVARO

Eindelijk dozen die in de brievenbus passen

Parijs, 8 december 2009 - SAVOYE lanceert de E-JIVARO: een nieuwe dekselmachine die zich automatisch aanpast aan de hoogte van de bestelde producten in de doos. Photobox, de Europese marktleider op het gebied van het online ontwikkelen, uitwisselen en opslaan van foto's, is de eerste die deze nieuwe machine in gebruik neemt.

De nieuwe E-JIVARO verpakkingsmachine past automatisch de hoogte van de doos aan de vulhoogte aan. Dit betekent dat de E-JIVARO bijvoorbeeld dozen op brievenbusformaat kan maken: A4-formaat met een dikte van 30 mm of meer, afhankelijk van de inhoud (fotoalbums, boeken, textiel, medische producten, etc.). Voorheen was de minimale dikte 50 mm. Dit betekent dat klanten hun bestellingen vaker direct in de brievenbus ontvangen en minder vaak hun pakket ergens moeten ophalen.

"Het idee is een aanvulling op ons bestaande Jivaro-model: een verpakkingsconcept voor de e-commerce markt. Deze branche kent twee uitdagingen: heterogene producten en zeer kleine expreszendingen die zo veilig mogelijk moeten worden getransporteerd", aldus Alain Bussod, directeur verkoopoplossingen voor SAVOYE. "Het idee was om de doos te reduceren tot op brievenbusformaat met gebruikmaking van een lichte, flexibele kartonstructuur, als alternatief voor onevenredig grote dozen en 'noppenfolie'-enveloppen die normaal worden gebruikt."

De E-JIVARO van Savoye biedt diverse voordelen voor e-commerce ondernemingen, waaronder:


* Bestendige en veilige verpakking die in de brievenbus past.
* Aanpassing van de hoogte van de doos en automatisch afsluiting: geen herhaalde handelingen, geen logistieke knelpunten.
* Minder loze ruimte in de doos: omdat de hoogte van het deksel is aangepast aan de hoogte van de inhoud liggen de producten vaster en zijn ze beter beschermd.
* Geen vulmateriaal met kostbare verwerking.

* Geen flappen die hinderen bij de orderverwerking.
* Snel, automatisch afsluiten in één productielijn.
* De doos kan met de normale post verzonden worden.
* Mogelijkheid het verzendadres direct tijdens het automatisch afsluiten op de doos te zetten.
* Mogelijkheid tot traceerbaarheid van partijen m.b.v. de barcode op de doos.

Afhankelijk van de reductiehoogte, het type doos en product, kunnen 13 tot 16 cycli per minuut worden bereikt. Voor het ontwerp van deze nieuwe verpakkingsmachine is de nadruk gelegd op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Net als de Jivaro, wordt de E-JIVARO bestuurd door een PLC (Programmable Logic Controller) en beschikt tevens over een bedieningsterminal. De functies van deze terminal zijn geoptimaliseerd en hebben nu tevens een geïntegreerde controle- (waaronder instelling van de uitgangssnelheid) en onderhoudsassistentie. Voor het geval dat zich een probleem voordoet, is de machine uitgerust met een sensor die aangeeft welk soort onderhoud moet worden uitgevoerd. De gebruiker weet daardoor direct waar hij moet ingrijpen. De bedieningsterminal zal in de nabije toekomst naar een aanraakscherm evolueren.