Gemeente Delft

Duurzaam Delft: subsidie energiebesparing bestaande bouw

Particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen treffen en duurzame energiebronnen toepassen in hun woning, komen in aanmerking voor een subsidie. De gemeente Delft stelt hiervoor in totaal ¤ 800.000,- ter beschikking.

Wethouder Merkx (Duurzaamheid): 'Als gemeente hebben we de afgelopen tijd geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen als radiatorfolie en LEDverlichting in gemeentelijke gebouwen. Een duurzaam Delft is goed voor iedereen. En daar hebben we juist ook de inzet van bewoners nodig. Met deze subsidieregeling willen we particuliere woningeigenaren van bestaande bouw stimuleren om zelf ook energiebesparende maatregelen te nemen'.

Particuliere woningeigenaren en VVE's kunnen subsidie aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen met een minimum van ¤ 250, - en een maximum van ¤1000,-. Hierbij kunnen zij kiezenn uit een door de gemeente vastgestelde maatregelenlijst.

De hoogte van de subsidie hangt af van de gerealiseerde energiebesparing, die ten minste 10% moet bedragen. Als een woningeigenaar een energiebesparing van 20% tot 30% realiseert, ontvangt hij een extra subsidie van ¤ 300,-- bovenop de subsidie voor de maatregelen. Bij een energiebesparing van 30% of hoger is dit bedrag ¤ 750,-.

Aanvragen kunnen van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2010 bij de gemeente Delft worden ingediend. De subsidies worden verstrekt totdat het subsidiebudget op is.

De subsidieregeling maakt deel uit van het project 'Bestaande stad bespaart energie' uit het geactualiseerde Klimaatplan 2008-2012. Met name in de bestaande woningvoorraad is nog veel winst te behalen op energiebesparing.

Noot voor de redactie (