Persbericht

Rexel kiest Lexmark voor optimalisatie van printbeheer en CO2-reductie

Naarden, 8 december 2009 - Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) en Rexel Group (Euronext Paris: RXL) hebben een wereldwijd Managed Print Services (MPS)-contract gesloten voor vijf jaar. Rexel is distributeur van elektrotechnische materialen. Met de overeenkomst wil Rexel de afdrukkosten reduceren, de milieubelasting verlagen en tegelijkertijd documentprocessen verbeteren. Onder meer in de 17 vestigingen van Rexel in Nederland.

Lexmark is gekozen na een aanbesteding voor de optimalisatie van Rexel's printomgeving in 34 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika. De keuze viel op Lexmark vanwege de manier van werken en de mogelijkheid om een wereldwijde MPS-oplossing te implementeren in alle landen waar Rexel vertegenwoordigd is. Ook het feit dat Lexmark de totale printkosten kan verlagen en indicatoren kan implementeren die de uitstoot meten om milieuvriendelijker te kunnen werken, heeft bijgedragen aan de keuze van Rexel.

De verwachte kostenbesparingen zullen tussen de 20 en 60 procent liggen, afhankelijk van het land. Deze besparingen worden gerealiseerd door een reductie van het aantal apparaten met 20 procent en het stroomlijnen van de infrastructuur aan de hand van de behoeften van de gebruikers. Naast de directe besparingen, bespaart Rexel ook kosten door optimalisatie van het fleet management en factureringsproces.

De printing- en recycling-oplossingen van Lexmark - in het bijzonder het inzamelen en recyclen van tonercartridges - in combinatie met het printbeleid van Rexel, moeten het aantal prints met minstens 10 procent verlagen gedurende de contractduur. Zo print Rexel bijvoorbeeld standaard dubbelzijdig om het aantal geprinte pagina's te reduceren.

"Het nieuwe contract met Lexmark sluit niet alleen aan bij onze strategie om kosten te besparen door voorzieningen te standaardiseren. Het past tevens goed bij de aanpak van Rexel om het milieu zo min mogelijk te belasten", zegt Laetitia Olivier, senior vice president of communication and sustainable development bij Rexel. "Door de nieuwe oplossingen die zijn voorgesteld door Lexmark en het feit dat gebruikers zich steeds meer bewust zijn van hun printgedrag, kunnen we het aantal geprinte pagina's sterk verlagen binnen Rexel."

Het gezamenlijke initiatief met Lexmark past binnen de verdere activiteiten van Rexel die zich richten op milieubesparing. Rexel heeft een milieukaart en een milieugids uitgebracht om medewerkers en klanten meer te betrekken bij milieuvriendelijke acties. Daarnaast gebruikt Rexel een tool om milieu-indicatoren te beheren die in alle wereldwijde vestigingen zijn geïmplementeerd. Rexel meet bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van een groot deel van het wagenpark en identificeert manieren om het fleet management te verbeteren.

"Door te kiezen voor Lexmark voor de ontwikkeling, implementatie en optimalisatie van hun printomgeving, kunnen grote bedrijven hun printkosten tot wel 40 procent reduceren en de negatieve invloed op het milieu tot wel 60 procent", zegt Theo von Dahlen, Large Account & Category Manager Supplies bij Lexmark. "Lexmark heeft ruime ervaring binnen veel verticale industrieën. We helpen klanten hun prestaties te verbeteren, kosten te verlagen en de invloed op het milieu te beperken."

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.