Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Dinsdag 8 december 2009

Breedbandwinkel.nl favoriete vergelijkingssite voor internet abonnementen

Breedbandwinkel.nl is de favoriete vergelijkingssite onder respondenten die zich online oriënteren naar een internetabonnement. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in november uitvoerde.

Naast verschillende vergelijkingssites zijn ook de websites van de aanbieders zelf in het onderzoek opgenomen. UPC.nl is hierbij als beste uit de bus gekomen, gevolgd door KPN.com.

Peter van Wezel, algemeen directeur Breedbandwinkel.nl: "Het werk van de afgelopen maanden en daarmee de lancering van onze vernieuwde website heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Ook uit eigen onderzoek blijkt namelijk dat de klanttevredenheid van Breedbandwinkel.nl fors is gestegen.".

Voor het onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten tussen de 20 en 48 jaar uit. De deelnemers kregen de opdracht op het internet op zoek te gaan naar een internetabonnement. De respondenten bezochten in totaal 42 verschillende websites, waarover 271 individuele beoordelingen werden gedaan. De respondenten waren geheel vrij in het bepalen van voorkeuren en budget. De zoektocht en de opgedane indrukken werden door WUA! vastgelegd en gebruikt om de verschillende scores te berekenen.

Over Breedbandwinkel.nl:
Breedbandwinkel.nl is een in 2003 opgerichte vergelijkingssite voor breedband internet, telefonie en digitale televisie. Inmiddels zijn al 85.000 bestellingen afgehandeld en in 2009 hebben alleen al 2,7 miljoen bezoekers de site bezocht

Over WUA:
WUA! is marktleider in Nederland op het gebied van Web Performance. Met de ontwikkelde Web Performance Scan helpt WUA! grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun prestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren.
Ingezonden persbericht