Ingezonden persbericht


Persbericht

Novell onthult strategie en roadmap om koploperspositie in te nemen in de markt voor Intelligent Workload Management

Novell introduceert acht nieuwe producten in 2010

Utrecht, 8 december 2009 - Novell heeft vandaag haar strategie en roadmap aangekondigd voor de markt voor IWM-oplossingen (Intelligent Workload Management). In haar gedifferentieerde benadering van Intelligent Workload Management integreert Novell voorzieningen voor identiteit-en systeembeheer in een applicatieworkload. Daardoor worden de beveiliging en overdraagbaarheid van de workload verhoogd in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Het resultaat is dat bedrijven de risico's en uitdagingen van het gebruik van verschillende computeromgevingen aanzienlijk kunnen beperken, terwijl de gebruikers op een veilige en compliant manier toegang wordt geboden tot alle IT-diensten die zij nodig hebben. De komende 12 maanden introduceert Novell acht nieuwe (versies van) producten ter verdere uitbreiding van de oplossingen die het bedrijf nu al aanbiedt in de markt voor Intelligent Workload Management.

"Klanten zijn tegenwoordig op zoek naar een pragmatische oplossing voor veilig beheer en optimalisatie van hun gedistribueerde computerresources", zegt Ron Hovsepian, president en CEO van Novell. "De manier waarop Novell Intelligent Workload Management benadert, helpt bedrijven hun bestaande IT-investeringen te benutten, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen bij de implementatie van nieuwe concepten, zoals virtualisatie en cloud computing. Bovendien krijgen ze de beschikking over de vereiste tools voor de beveiliging van de informatiestroom binnen en buiten de organisatie."

Intelligent Workload Management

Intelligent Workload Management is een nieuw en effectiever model voor de computeromgeving. Het stelt IT-organisaties in staat om computerresources in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen te beheren en te optimaliseren op een beleidsgestuurde en beveiligde manier die voldoet aan alle standaarden, ter levering van zakelijke services aan eindgebruikers. Een workload is een overdraagbare, zelfstandige werkeenheid die is opgebouwd uit de integratie van het besturingssysteem, middleware en de applicatie. Met behulp van Intelligent Workload Management kunnen organisaties workloads bouwen, beveiligen, beheren en meten.

Acht nieuwe producten in de komende 12 maanden

De markt voor Intelligent Workload Management ontwikkelt zich snel. Novell is de enige leverancier die de juiste combinatie biedt van het identiteitsbeheer, het systeembeheer en de besturingssysteemproducten die voor IWM-oplossingen vereist zijn. Daarnaast biedt Novell een breed netwerk van partners, systeemintegrators en zelfstandige softwareleveranciers die kunnen samenwerken om klanten te helpen de waarde en het potentieel van IWM te realiseren.

Een centraal onderdeel van de Intelligent Workload Management-benadering van Novell is de unieke integratie van haar marktleidende technologieën voor identiteit en beveiliging in producten die de uitdagingen aanpakken waarmee de klant in alle fasen van de levenscyclus van IWM wordt geconfronteerd: bouwen, beveiligen, beheren en meten. De benadering van Novell is modulair: klanten kunnen met elk willekeurig product en op elk punt in de levenscyclus beginnen en erop vertrouwen dat ze geleidelijk naar Intelligent Workload Management toe werken. Naast de bestaande portfolio van Novell-producten voor de markt van Intelligent Workload Management heeft het bedrijf plannen om de komende 12 maanden acht nieuwe producten te introduceren in de volgende vier categorieën:

Bouwen

Om bedrijven en zelfstandige softwareleveranciers te helpen bij het bouwen van intelligente workloads, voegt Novell producten en voorzieningen toe aan haar succesvolle SUSE Appliance Program. SUSE Studio, een online product dat eerder dit jaar werd gelanceerd, bouwt in een paar minuten complete softwareapplicaties. Novell is van plan om in 2010 de volgende producten te introduceren die klanten helpen bij het bouwen van intelligente workloads:


· SUSE Appliance Toolkit: een nieuw pakket tools waarmee de efficiency van ingebruikname en beheer van Linux-applicaties in fysieke en virtuele omgevingen drastisch wordt verbeterd, inclusief voorzieningen voor updates, toegang en configuratie.


· Novell 'Workshop': een nieuwe tool voor het bouwen en bewerken van intelligente workloads met geïntegreerde beheerbaarheid, beveiliging en naleving voor Linux- en Windows-applicaties, inclusief configuratie, bewerking en aanpassing van virtual machine-images in één keer

Beveiligen

Om klanten te helpen bij het aanpakken van hun eisen op het gebied van identiteit en beveiliging, biedt Novell vandaag al een portfolio met oplossingen, zoals Novell Identity Manager, het Novell Compliance Management Platform en Novell Sentinel. In de toekomst voegt Novell voorzieningen aan deze producten toe waarmee bewustzijn van identiteit en beleid in workloads realiteit wordt. Novell is van plan de volgende producten te leveren om klanten te helpen hun intelligente workloads te beveiligen:


· Novell Identity Manager 4: een belangrijke update van het gerenommeerde identiteitbeheerproduct van Novell dat klanten helpt identiteiten zowel binnen als buiten de onderneming te beheren door middel van realtime provisioning, rapportage en vooraanstaand rollenbeheer.


· Novell Cloud Security Service (eerder dit jaar aangekondigd en volgens planning in 2010 beschikbaar): een nieuwe tool die bedrijven in staat stelt hun eigen identiteits- en beveiligingsprotocollen op te leggen aan leveranciers van Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS).

Beheren

Novell biedt op dit moment PlateSpin Workload Management- en ZENworks Management-oplossingen om klanten te helpen bij het beheren en verplaatsen van workloads binnen en tussen fysieke en virtuele omgevingen. Novell is van plan om in 2010 nieuwe producten te introduceren waarin deze functies zijn geïntegreerd en uitgebreid met voorzieningen voor cloud computing, zodat deze producten zowel binnen de onderneming als daarbuiten optimaal kunnen worden uitgevoerd. Deze productontwikkelingen omvatten:


· PlateSpin 'Atlantic': een zelfbedieningsportal waarmee bedrijfsmanagers op basis van zakelijke behoeften applicaties kunnen aanschaffen, en die IT in staat stelt de ingebruikname automatisch te optimaliseren dankzij een combinatie van fysieke, virtuele en cloud computing-resources.


· PlateSpin 'Bluestar': een nieuw systeem voor de bewaking van fysieke wijzigingen en configuratiebeheer en -bewaking.


· ZENworks 'Workbench': een hoofdrepository en wijzigings-/beheersysteem voor workloads, waarmee workloads on-demand in elke omgeving in gebruik kunnen worden genomen.

Meten

Op dit moment biedt Novell een reeks producten, waaronder Novell Business Service Manager, Novell Business Experience Manager, Novell Service Level Manager, Novell myCMDB, Novell Sentinel en Novell Sentinel Log Manager, die klanten helpen bij het meten en verkrijgen van realtime inzicht in hun kritische bedrijfsprocessen en de impact van IT hierop. In de toekomst breidt Novell deze producten uit voor het beheer van cloud-omgevingen, om zo te zorgen voor rapportage van de service levels van workloads verspreid over fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Volgens planning levert Novell in 2010 een nieuw product om klanten te helpen bij de implementatie van Compliant IT Service Management (CITSM):


· Novell Compliance Automation: dit nieuwe product integreert de Sentinel-producten voor beveiligingsinformatie en eventbeheer met Novell Business Service Manager voor de levering van identiteitbewuste, realtime bewaking van events in de hele IT-infrastructuur.

"Organisaties zijn tegenwoordig op zoek naar een mogelijkheid om hun bestaande infrastructuren optimaal te benutten, naleving te waarborgen en hun identiteitskader te beheren. En dit alles tijdens de overgang naar nieuwere computermodellen", aldus Frank Gens, analist bij IDC. " Door deze uitdagingen is er behoefte ontstaan aan nieuwe strategieën die klanten meer flexibiliteit bieden bij het beveiligde beheer van resources en die een totaalbeeld bieden van zakelijke services en workloads in het datacenter, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging en naleving. Intelligent Workload Management biedt een groot marktpotentieel, omdat het inspeelt op de vraag van de klanten naar beheer van hun IT-investeringen en de wens munt te slaan uit virtualisatie, cloud computing en pay-as-you-go consumptiemodellen."

Novell ontvangt brede steun voor haar gedifferentieerde benadering van Intelligent Workload Management van vooraanstaande industriepartners, zoals Affiliated Computer Services (ACS), Atos Origin, ECS Technology, Gen-i, Infosys, KIS, Tech Data, Tencent, Trustmarque en VMware.

"Doordat bedrijven in toenemende mate op zoek zijn naar overdraagbaarheid van applicaties tussen besloten en openbare cloud-omgevingen, hebben vraagstukken met betrekking tot beveiliging en identiteit alle aandacht", zegt Parag Patel, vice-president, alliances bij VMware. "De producten van Novell op het gebied van Intelligent Workload Management combineren de relevante technologieën op een manier die klanten helpt optimaal rendement te halen uit hun workload-investeringen."

Over Novell
Novell , Inc. (Nasdaq: NOVL) is leverancier van het meest interoperabele Linux-platform, een volledig open source-platform voor bedrijfskritische toepassingen dat zich verder onderscheidt door zijn technische ontwerp. Daarnaast biedt Novell een uitgebreide reeks geïntegreerde IT-beheersoftware oplossingen die klanten wereldwijd in staat stelt kosten, complexiteit en risico's te reduceren. Met haar krachtige infrastructuursoftware en wereldwijde netwerk van partners draagt Novell zorg voor de integratie van gemengde IT-omgevingen en stelt zo mens en technologie in staat als één geheel te werken. Kijk voor meer informatie op www.novell.com.