Ingezonden persbericht


Persbericht

Harlingen, 8 december 2009

Adopteer virtueel een stukje Waddenzee, het kan vanaf nu!

De Waddenvereniging lanceert dinsdag 8 december www.wadoptie.nl om meer mensen te betrekken bij haar werk voor de Waddenzee. Liefhebbers van het wad kunnen voor slechts ¤ 5,- per jaar virtueel hun favoriete stukje van de Waddenzee adopteren. Zo steunen zij de bescherming van het werelderfgoed Waddenzee.

Als 'wadoptant' van een stukje Waddenzee, kun je vanaf nu op een interactieve en speelse manier het werk van de Waddenvereniging steunen. Maar daarnaast worden wadoptanten je ook wekelijks op de hoogte gehouden van nieuws over hun eigen stukje en over wat zich in het hele waddengebied afspeelt. Via www.wadoptie.nl kunnen zij virtueel een stukje wad van 5 hectare groot adopteren en vervolgens als bewijs een certificaat downloaden. En met behulp van de coördinaten op het certificaat is het eigen stukje wad terug te vinden in Google Maps!

Met het adopteren van een stukje wad helpen wadoptanten de Waddenvereniging om dit unieke natuurgebied te beschermen. En dat is volgens de vereniging nog altijd hard nodig. Want ondanks het feit dat de Waddenzee nu de status heeft van UNESCO werelderfgoed, wordt het gebied nog steeds bedreigd door effecten van onder meer industrie, intensieve visserij en bodemberoering.