Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-
Wereldberoemde bokaal van 1988 nu te zien in Middelburg

Dé Beker van '88 aangekomen in Voetbal Experience

De Beker der Bekers staat eindelijk in Middelburg. Op 8 december kwam de bokaal van het EK 1988 aan in de Voetbal Experience. De Beker is het meest unieke object in de historie van het Nederlands Voetbal. Het is de enige beker die ooit op een Europees of Wereldkampioenschap is gewonnen door Oranje. 17 december opent Guus Hiddink de Voetbal Experience. De Beker is daar te zien voor iedereen te zien.

De aankomst van de Beker is een hoogtepunt in de voorbereiding voor de officiële opening van de Voetbal Experience. De organisatie is trots dat deze onderdeel uitmaakt van de collectie. De hoofdprijs is te zien in de Schatkamer van de Voetbal Experience. De beker heeft sinds 1988 altijd in het Oranjemuseum in Amsterdam gestaan.

Op de foto met de Beker

De Beker stond de afgelopen 21 jaar in het Oranjemuseum in Amsterdam. Voetbal Experience, het nieuwe onderkomen van de Beker, mikt op 200.000 bezoekers per jaar. Bezoekers kunnen de beker van dichtbij bewonderen. En er zelfs mee op de foto. Bij Voetbal Experience staat de beker onder een, streng beveiligde, glazen stolp.

Prachtig '88

De Beker komt in de Prachtig '88 zaal. Deze zone is geheel gewijd aan de topprestatie van Oranje tijdens het EK in 1988. Het elftal van onder andere Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Marco van Basten won de beker in een bloedstollende finale tegen de Sovjet-Unie. Sinds 25 juni 1988 is de beker in bezit van Nederland. Het echte exemplaar blijft eigendom van de UEFA die huisvest in Geneve (Zwitserland). De winnaar krijgt een replica.

Voetbal Experience

Voetbal Experience is een initiatief van vier voetbaljournalisten; Matty Verkamman, Johan Derksen, Hugo Borst en Jaap de Groot. Zij hebben sinds begin van deze eeuw de plannen geopperd voor een nationaal Voetbalmuseum. Deze ideeën zijn nu gerealiseerd in Voetbal Experience. Een interactieve belevenis waar alle facetten van voetbal te zien, voelen, ruiken, luisteren zijn en natuurlijk kan er ook daadwerkelijk gevoetbald worden.

-EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht