Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 8 december 2009

(


Waddinxveen Aanhoudingen na diefstal supermarkt
De politie heeft op maandag 7 december om 13.30 uur drie 15-jarige jongens uit Reeuwijk, Moerkappelle en Zevenhuizen aangehouden omdat zij brood en snoep uit de winkel hadden gestolen.
Al enige tijd klaagt de leiding van de supermarkt over overlast van jongeren die in de schoolpauze naar de winkel komen en producten meenemen zonder af te rekenen. Op maandag werd er daarom extra door onopvallende agenten gesurveilleerd bij de supermarkt. In het winkelkantoor binnen volgde de wijkagent met een personeelslid zes jongeren die net de winkel in waren gelopen via camerabeelden. Zij zagen hoe de jongens de etenswaren in hun zak stopten zonder deze af te rekenen en de agenten in burger werden hier over ingelicht. De jongens werden buiten de winkel gefouilleerd en toen de producten bij hen werden aangetroffen aangehouden.
De jongen uit Zevenhuizen bleek op het bureau harddrugs bij zich te hebben. Bij deze verdachte thuis werd ook illegaal vuurwerk aangetroffen. De verdovende middelen en het vuurwerk zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. De twee eerste verdachten worden naar bureau Halt verwezen en tegen de laatste verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Twee aanhoudingen voor heling
De politie heeft op dinsdag 8 december omstreeks 11.00 uur twee mannen van 20 en 26 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden voor heling.
Die ochtend kwam er een melding binnen dat er een verdachte auto stond op de Compierekade. De politie ging ter plaatse en bij het zien van de agenten wilde de auto wegrijden. De auto werd staande gehouden en de mannen gecontroleerd. In de auto werden goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig leken. De mannen zijn hierop aangehouden voor heling.

-- Einde berichten --
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326