Ingezonden persbericht


Persbericht

8 december 2009

Record van 16.000 scholieren bezoekt Verzetsmuseum

Uitbreiding met een Kindermuseum in voorbereiding

Het Verzetsmuseum Amsterdam aan de Plantage Kerklaan heeft het afgelopen jaar een record aantal scholieren in groepsverband ontvangen. Het totale aantal voor 2009 komt te liggen op 16.000 scholieren. Deze scholieren, zowel afkomstig uit het basis- als het voortgezet onderwijs, waarderen het museum met gemiddeld een dikke acht.

Het museum, dat de afgelopen jaren al ongeveer 15.000 scholieren ontving, kan het grote aantal kinderen met veel kunst- en vliegwerk verwerken, onder meer door een zorgvuldige planning en goede spreiding over het jaar. De overlast voor de individuele bezoekers blijft zo beperkt.

Het museum treft momenteel voorbereidingen voor de bouw van een aangrenzende kinderexpositieruimte, bedoeld om de ontvangst van schoolgroepen te vergemakkelijken en aan de groeiende vraag hiernaar te kunnen blijven voldoen. Er wordt gewerkt aan een vernieuwende museuminrichting speciaal voor 9- tot 14-jarigen. Het zal het eerste kindermuseum zijn over de Tweede Wereloorlog in Nederland en is gericht op zowel scholieren als gezinnen. De opening is gepland voor het voorjaar van 2012.

Voor meer informatie over het educatieve werk van het museum, zie www.verzetsmuseum.org/museum/nl/onderwijs/docenten

Verzetsmuseum Amsterdam

Record aantal scholieren bezoekt het Verzetsmuseum Amsterdam

Openingstijden museum

Plantage Kerklaan 61, Amsterdam, NL di-vr 10.00 - 17.00 uur

tel: 020-620 25 35 / www.verzetsmuseum.org za-zo-ma/feestdagen 11.00 - 17.00 uur