Fortis Bank

Published: 17:30 08.12.2009 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis en BlackRock, Inc. - Kennisgeving

In het kader van de transparantievereisten, heeft BlackRock, Inc. op 4 december 2009 een kennisgeving uitgegeven waarin wordt aangegeven dat ze een belang van 3,39% in Fortis heeft, naar aanleiding van haar overname van Barclays Global Investors (BGI) op 1 december 2009. Met deze overname, heeft de globale participatie van BlackRock, Inc. de statutaire drempel van 3% van de door Fortis uitgegeven aandelen overschreden.

Een kopie van de kennisgeving van BlackRock, Inc. is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

De door Fortis ontvangen kennisgevingen zijn beschikbaar op de website van Fortis in de rubriek 'Investor Relations - Het aandeel - Transparantievereisten' (http://www.fortis.com/nl/aandeelhouders/transparantievereisten.asp).

Fortis bestaat uit (1) een participatie van 75% in AG Insurance, (2) Fortis Insurance International, (3) een belang van 45% in Royal Park Investments - een entiteit waarin een gestructureerde kredietenportefeuille is ondergebracht - en (4) de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels. AG Insurance is de marktleider in België en de vooraanstaande dienstverlener op de markt voor Employee Benefits. De internationale verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance International) zijn aanwezig in het Verenigd Koninkrijk - waar Fortis de derde grootste speler is op de markt voor particuliere autoverzekeringen - Frankrijk, Hongkong, Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en in joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal - waar Millenniumbcp Fortis een duidelijke marktleider is - China, Maleisië, India en Thailand. Fortis telt momenteel meer dan 10.000 medewerkers.