Politie Zeeland


---


O-3590-2009 Twee gewonden bij bedrijfsongeval, Ritthem
Bij een ongeval op een bedrijf aan de Denemarkenweg zijn dinsdag omstreeks 08.15 uur twee medewerkers gewond geraakt.
Een heftruckchauffeur was bezig kratten aan het verplaatsen. Deze staan per vijf stuks op elkaar gestapeld en wegen bijna 200 kilo per stuk. De chauffeur pakte twee kratten van een stapel toen de stapel daarachter schuin omviel. Het bovenste krat viel op twee medewerkers, een 40-jarige Vlissinger en een 49-jarige Goesenaar. Beiden raakten gewond aan hun hoofd en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Z-3591-2009 Rijbewijs ingevorderd voor gevaarlijk rijgedrag, Terneuzen
Door de politie is dinsdagmiddag het rijbewjis ingenomen van een 31-jarige Terneuzenaar wegens gevaarlijk rijgedrag.
Agenten zagen rond 12.30 uur op de Tractaatweg de automobilist over een verdrijvingsvlak rijden. Even later haalde hij een vrachtauto in zonder richting aan te geven en over een dubbel doorgetrokken streep. Een tegemoetkomende automobilist(e) moest volop in de remmen en uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De 31-jarige automobilist vervolgde zijn weg om even later weer een vrachtwagen in te halen over de doorgetrokken streep.
Een eindje verderop werd de automobilist aan de kant gezet waarna hij gelijk zijn rijbewijs moest inleveren omdat hij door zijn rijgedrag andere weggebruikers in gevaar had gebracht.

De politie in Terneuzen is nog op zoek naar de bestuurder van de groene personenauto die moest uitwijken. Deze bestuurder willen zij horen als getuige.

W-3592-2009 Man verzet zich bij aanhouding, agent gewond
In de Kanaalstraat in Oost-Souburg zijn dinsdagmiddag twee mannen van 31- en 36 jaar (zonder vaste woon of verblijfplaats) aangehouden voor diefstal. Eén van hen verzette zich zo hevig bij zijn arrestatie dat een agent gewond raakte.
Omstreeks 13.30 uur zagen agenten in burger in de Kanaalstraat een notoire winkeldief lopen in gezelschap van een andere man. Beide agenten besloten de mannen te volgen. Eén liep de Zeeman binnen en de andere liep door naar het Kruidvat. In het Kruidvat zag één van de agenten dat de man enkele producten uit een rek pakte en deze in zijn tas stopte. Vervolgens verliet hij zonder te betalen de winkel. Ook zijn maatje had inmiddels de Zeeman verlaten. Verderop in de Kanaalstraat spraken de agenten hen aan en vertelden dat ze van de politie waren. Ze pakten beiden de mannen beet en vertelden dat ze werden aangehouden voor diefstal. De verdachten wilden niet meewerken en één van hen pleegde hevig verzet. Eén van de agenten in burger raakte daarbij gewond aan beide knieën en zijn duim raakte uit de kom. Ook probeerde de verdachte hem te bijten. Inmiddels waren ook enkele collega's ter plaatse gekomen waarna beide verdachten geboeid werden overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen. Daar bleek dat de tassen van de mannen waren geprepareerd voor winkeldiefstallen. In een tas werden diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal.
Zowel de 31-jarige als de 36-jarige man zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd voor verder onderzoek.

---- --