Politie Twente

Nagekomen Persbericht Politie Twente 8 december 2009

Rosita de Vries: 053-4555588

Overval Postzegel- en muntenzaak Hengelo
De politie Twente is 8 december een onderzoek gestart naar de overval op een winkel aan de Schouwburgplein in Hengelo. Hierbij vraagt zij getuigen zich te melden.

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op de Postzegel en muntenzaak aan de Schouwburgplein. De 47-jarige eigenaar is met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd waarna de overvaller een greep in de kassa deed en er in onbekende richting vandoor is gegaan met een onbekend geldbedrag. Het slachtoffer geeft het volgende signalement van de overvaller: . Getinte buitenlandse man
. Ouder dan 20 jaar
. Kaki of beige jas met daaronder een donker gekleurd trui/vest waarvan hij de capuchon strak over zijn hoofd had getrokken.

De politie heeft alle beschikbare surveillanceauto's de omgeving af laten zoeken naar de dader maar helaas niet meer aangetroffen. Zij is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, zich te melden. Vooral de ongeveer 18 jarige buitenlandse man met zwart kort haar en een lichte spijkerbroek wordt verzocht zich te melden, hij is mogelijk een belangrijke getuige. Hebt u informatie over de overval? Neemt u dan contact op met de politie Twente in Hengelo via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.

---- --