Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 08-12-2009

Tilburger slaat stadsgenoot in het gezicht

TILBURG - De politie heeft even na middernacht op de Heuvelring een 35-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Een agent in privétijd zag dat de Tilburger op de Heuvelring passanten lastig viel. Onder invloed van alcohol schreeuwde hij naar voorbijgangers, trok zijn kleding uit en zocht de confrontatie op. Plotseling sloeg hij een 18-jarige plaatsgenoot in het gezicht. De agent ondernam actie waarop de verdachte werd aangehouden.

Rijenaar verdacht van insluiping

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op de Spoorlaan een 24-jarige man uit Rijen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 25 november jl. een diefstal uit een woning aan de Dr. Nolensstraat te hebben
gepleegd. De buit bestond uit autosleutels.

De bewoonster, een 21-jarige Tilburgse ontdekte op 25 november jl. bij thuiskomst dat haar autosleutels weg waren. De vrouw, die een kamer in een studentenhuis huurt, deed enkele dagen later aangifte bij de politie. Het ingestelde onderzoek dat volgde wees in de richting van de Rijenaar. De Officier van Justitie verleende toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Brandgevaar bij ontdekte hennepkwekerij

TILBURG - De politie trof gisterochtend in een woning aan de Juralaan twee inwerking zijnde kwekerijen aan. Agenten namen poolshoogte bij de woning nadat een buurtbewoner gemeld had dat de gordijnen zwart geblakerd waren. Bij aankomst zagen de agenten condensvorming en roetdeeltjes tegen de ramen. Er was niemand in de woning aanwezig. Het lukte de agenten via de achterzijde de woning in te gaan. De
achterdeur en een raam bleken te zijn geforceerd . De sporen op de begane grond wezen uit dat er een brand gewoed had. De gevaarszetting in het pand was hoog. De elektriciteit was zeer onprofessioneel buiten de meter omgelegd. Twee kamers op de eerste verdieping waren ingericht als hennepkwekerijen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten.

Aanhouding na onderzoek insluiping woning

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een woning in
Sprang-Capelle een 18-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 22 augustus jl. betrokken te zijn bij een insluiping in een studenten aan de Ardennenlaan. De 18-jarige bewoonster deed aangifte.

De bewoonster meldde in haar aangifte dat onbekenden via een
openstaand raam toegang hadden gekregen in haar kamer. De ruimte was doorzocht en overhoop gehaald. Ze miste onder andere kleding. Het ingestelde politieonderzoek wees in de richting van de verdachte. Met toestemming van de Officier van Justitie werd de verdachte buiten heterdaad aangehouden en ingesloten op het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 08-12-2009 10:55 | © Regio Midden en West Brabant |