Gemeente Zwolle

Zwolse kerstbomen worden geplaatst

Datum uitgave persbericht: 12/08/2009

In de Zwolse binnenstad worden deze week vijf kerstbomen te staan. De twee grootste bomen, op de Grote Markt en op het Grote Kerkplein worden 8 december op hun plaatst gezet. Alle bomen, met uitzondering van de boom op de Grote Markt, worden voorzien van led-verlichting.

De boom op de Grote Markt komt dit jaar niet van een particulier uit Zwolle, maar uit Lemelerveld. De aanbieder van deze boom vond het zo'n sympathiek idee dat op de Grote Markt een boom van een particulier staat, ze spontaan haar eigen boom aanbood. De verlichting wordt deze week aangebracht, Zwolle Marketing zorgt voor de versiering in de vorm van `'blauwvingers''.

Sterrenherdenkingsboom

De boom voor het stadhuis, op het Grote Kerkplein, is een sterrenherdenkingsboom. Nabestaanden kunnen hier een ster in hangen waarop ze iets kunnen schrijven ter nagedachtenis aan de overledene. De sterren zijn gratis af te halen en te schrijven tijdens kantooruren bij de receptie van het stadhuis. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Monuta.

Zwolse stadsgracht

In de Zwolse stadsgracht worden op drie plaatsen pontons geplaatst waarop de bomen staan. De pontons liggen ter hoogte van het Kerkbrugje, de Sassenpoorterbrug en brug De Stenen Pijp. In de eerste week van januari 2010 worden de kersbomen verwijderd.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 08-12-2009 tot 07-01-2010