Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 08-12-2009

Kleding uit container

AMERSFOORT- Op dinsdag werden drie personen aangehouden nadat ze kleding uit een kledingcontainer hadden gestolen.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat kleding gestolen zou worden uit een kledingcontainer voor tweehandskleding aan De Beurs. Toen de agenten ter plaatse kwamen, reden de verdachten net weg. In de auto zaten twee vrouwen en een man in de leeftijd van 23 tot 32 jaar uit Soest, Vlaardingen en Werkendam.

Zij hadden verschillende zakken kleding in de auto liggen afkomstig uit de container. Het trio werd ingesloten voor verhoor.

Rijden zonder licht

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Het Masker, Meridiaan en het Eemplein. In totaal werden 15 bekeuringen uitgeschreven.

Openbare schennis

AMERSFOORT- Op maandagochtend werd een man aangehouden voor schennis.

Omstreeks 07.45 uur zagen agenten een schaars geklede man lopen over de Prins Frederiklaan. De man had alleen vrouwenlingerie aan en droeg een open jasje. De man werd direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de systemen kwam naar voren dat deze man, 45 jaar uit Amersfoort, vorige week ook met een tijgepakje heeft rondgelopen op dezelfde locatie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennep

AMERFOORT- Op maandag werd een hennepkwekerij aangetroffen. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij de woning aan de Achter de Kamp. In de woning werd een complete hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 211 planten. De toiletruimte werd gebruikt voor de waterhuishouding en voedingsruimte. Illegaal stroom werd afgetapt. E.e.a was zeer gevaarlijk aangelegd. Zo liepen de waterslangen over de lampen heen. De politie doet onderzoek naar de gebruiker van het pand.