Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 08-12-2009

Inbrekers in gestolen auto

NIEUWEGEIN Dankzij een oplettende getuige, konden agenten in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december een verdachte aanhouden.

Rond 03.50 uur zag een getuige enkele jongens hard rennen over de Visarendsingel. Gezien het tijdstip vond hij dat zeer vreemd en hij belde 112. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zagen dat er bij een woning aan de Visarendsingel was ingebroken. Uit de woning bleken computerapparatuur en een tas te zijn gestolen.

Bij verder onderzoek in de omgeving, zag een agent een auto met twee inzittenden rijden. Bij navraag bij de politiemeldkamer bleek dat de auto van diefstal afkomstig was. De agent reed achter de auto aan en vroeg andere politie-eenheden ter plaatse. De auto stopte echter, er sprongen twee mannen uit, die er te voet vandoor gingen. De agent raakte aanvankelijk het zicht op hen kwijt, maar agenten zagen even later één van de verdachten, een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein, lopen. Bij het zien van de agenten, rende de verdachte weer weg, maar hij kon op de IJlsterveste worden aangehouden. De auto werd in beslag genomen.

Bij fouillering van de verdachte troffen agenten een autosleutel in zijn kleding aan. De sleutel bleek eerder die nacht bij een inbraak in een woning aan de Kervelgaarde te zijn gestolen. Daarbij waren de inbrekers verrast door de aanwezigheid van een Rottweiler, waarna zij waren gevlucht.

De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Bedreiging

IJSSELSTEIN Agenten hielden op maandagavond 7 december een man aan voor bedreiging van een vrouw.

Rond 20.35 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in haar woning lastig werd gevallen door een man. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 22-jarige vrouw uit IJsselstein. Zij verklaarde al enige tijd problemen te hebben met een 25-jarige plaatsgenoot. Zij was kort bevriend met hem geweest, maar had die vriendschap afgebroken. Sindsdien bleef hij haar lastigvallen.

Rond 19.50 uur werd er op haar tuindeur geklopt. Zij opende de gordijnen en zag de 25-jarige man staan. Zij gaf aan geen contact te willen en sloot de gordijnen. Even later klopte de man weer op de ramen. Hij bedreigde haar daarop verbaal met de dood en liep weg. Kort daarna werd weer op de deur geklopt, zij zag niemand staan en deed de deur een stukje open. Op dat moment kwam de man met een mes op haar aflopen en bedreigde haar met de dood. Zij slaagde erin de deur dicht te trekken en belde 112.

Agenten gingen naar de woning van de 25-jarige verdachte en hielden hem daar aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging met de dood.

Tegen de lamp gelopen

IJSSELSTEIN Een jongen met een gestolen fiets liep op maandagavond 7 december tegen de lamp.

Rond 19.15 uur zagen agenten een jongen zonder verlichting met zijn fiets over de Heemradenlaan rijden. Zij controleerden de jongen en de fiets. Daarbij bleek dat de fiets van diefstal afkomstig was. De agenten hielden de jongen aan en namen de fiets in beslag. Zij stellen een onderzoek in naar hoe de jongen aan de fiets is gekomen.