Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 08-12-2009

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Op de Universiteitsweg heeft de politie in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 00.25 uur een automobilist slingerend over de Universiteitsweg rijden. De agenten besloten de bestuurder aan de kant te zetten en te controleren. De 28-jarige bestuurder uit IJsselstein moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 720 ug/l uit. De IJsselsteiner kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

VLEUTEN In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december vond op de Haarrijnse Rading een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Twee bestuurders reden ter hoogte van de kruising van de Haarrijnse Rading met de afrit uit de richting van Amsterdam. Door nog onbekende oorzaak kwamen de autos met elkaar in botsing. De autos bestuurd door een 43-jarige man uit Utrecht en een 31-jarige man uit Rotterdam raakten zwaar beschadigd. De 43-jarige man werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat niet wilde luisteren en zich verzette bij zijn aanhouding.

Een 36-jarige man uit Maarssen wilde omstreeks 20.25 uur op de bus stappen aan de Paranadreef. De man wilde een kaartje kopen maar had alleen groot geld waarmee hij kon betalen. De chauffeur gaf aan dat hij het grote geld niet kon aannemen en wisselen. Hierop vond de 36-jarige Maarssenaar dat hij dan maar voor niets mee mocht.

De chauffeur gaf meerdere malen aan dat dat niet de bedoeling was. Uiteindelijk werd de man uit de bus gezet door twee controleurs. Hierop begon de Maarssenaar zich te verzetten en moest hij met gepast geweld onder controle gehouden worden totdat de politie kwam. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man met gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Op de Voorstraat heeft de politie maandagavond een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een fiets over de Voorstraat rijden. De man werd aan de kant gezet en de fiets waarop hij reed gecontroleerd. Dit kwam omdat de fiets niet voorzien was een slot. Uit de controle bleek dat de fiets als gestolen te boek stond. De

42-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Vrouw onder invloed

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij rondom dronken op haar snorfiets reed.

Rond 17.25 uur kreeg de politie een melding dat op de Brailledreef een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 50-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw was met haar snorfiets onderuit gegaan en lag op de grond. Ambulancepersoneel constateerde dat de vrouw niet gewond was geraakt. Wel rook zij sterk naar alcohol.

Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 1040 ug/l uit. Haar rijbewijs werd ingenomen en zij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op de Nedereindseweg vond maandagmiddag een inbraak in een woning plaats. De verdachten konden worden aangehouden.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht kwam omstreeks 14.20 uur thuis in haar huis aan de Nedereindseweg. In haar woning trof zij twee onbekende mannen aan. De mannen schrokken en vluchtten weg. De vrouw alarmeerde direct de politie via 1-1-2. Getuigen hielpen de politie door de vluchtrichting van de verdachten door te geven.

Uiteindelijk konden na een korte zoektocht beide verdachten worden aangehouden. Het betrof een 21- en 22-jarige man uit De Meern en Nieuwegein. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.