Eneco

Eneco neemt Franse vestiging Ecostream over

Rotterdam/Avignon, 8-12-209 Eneco Holding N.V. neemt de activiteiten van het toonaangevende Franse zonne-energiebedrijf Ecostream France SAS over. Met de overname van Ecostream France voltooit Eneco de overname van activiteiten uit de failliete Econcern groep.

Focus op hernieuwbare energiebronnen
Eneco is één van de grootste spelers op de Nederlandse energiemarkt. Het voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op de productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming en zal ook de komende jaren substantieel blijven investeren in duurzame energie. In dat kader is de acquisitie van Ecostream France, waarmee de capaciteit in de zonne-energiesector wordt uitgebreid, een belangrijke strategische stap. Jeroen de Haas, voorzitter van de Raad van Bestuur van Eneco: "We zijn zeer verheugd dat Eneco kan voortbouwen op de ervaring en marktpositie van Ecostream in Frankrijk en haar activiteiten op de Franse markt kan uitbreiden. Deze overname vormt een verdere versteviging van onze duurzame strategie".

Ecostream is één van Europa's toonaangevende leveranciers van zonne-energiesystemen. Naast uitgebreide ervaring, expertise en marktkennis beschikt het bedrijf over een team van gespecialiseerde medewerkers en een efficiënt partnernetwerk. "Met Eneco aan boord heeft Ecostream France de benodigde stabiliteit om consumenten, industriële klanten en grote investeerders op de lange termijn concurrerende oplossingen te bieden", aldus Hugh Carr-Harris, Algemeen Directeur Ecostream France.
Bron: Eneco