Politie Haaglanden

Persberichten Politie Haaglanden

Haaglanden, 08-12-2009

Oproep getuigen overval woning
Den Haag Twee bewoners van een woning aan de Van Lennepweg zijn maandag 7 december rond 19.15 uur in hun woning overvallen. Nadat de deurbel was gegaan, opende de bewoonster de deur. De drie mannen die voor de deur stonden, duwden haar weg en renden de woning in. Eén van de mannen rende direct de woonkamer in en pakte de portefeuille uit de handtas. Vervolgens renden de mannen het huis uit en vluchtten in de richting van de Badhuisweg. In de omgeving zocht de politie direct naar de verdachten en ook de speurhond is ingezet om mogelijke dadersporen te vinden. Helaas heeft dit nog geen resultaat opgeleverd.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politieagente opzettelijk aangereden
Den Haag - Een nog onbekende scooterrijdster reed maandag 7 december om 17.00 uur doelbewust een 23-jarige Haagse politieagente aan. De aanrijding vond plaats in het voetgangersgebied op de Korte Poten. De scooterrijdster vermeerderde haar snelheid en reed op de agente in nadat zij en haar passagier een stopteken van de agente hadden gekregen. Camerabeelden van het incident zijn veiliggesteld. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Haagse aannemer aangehouden
Voorburg Een onenigheid over bouwwerkzaamheden en de betaling daarvan liep op maandag 7 december omstreeks 09.00 uur behoorlijk uit de hand. Een 47-jarige aannemer eiste geld en bezocht daartoe een 31-jarige Voorburger in zijn woning aan de Looierslaan. De Voorburger was ontevreden over de verrichte werkzaamheden en weigerde het volledige bedrag te voldoen. Hij werd daarop bedreigd door de Hagenaar. De aannemer werd door politieagenten aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal en werd later die dag weer in vrijheid gesteld.

Buschauffeur belaagd door Haagse
Leidschendam Een 23-jarige Haagse buschauffeur had op maandag 7 december omstreeks 13.45 uur weinig plezier in het werk. De man werd op de Oude Trambaan belaagd door een 42-jarige Haagse passagiere. Zij schold de chauffeur uit, bespuugde en sloeg hem. Wat de aanleiding van haar woede was, is niet bekend. Agenten kwamen er wel achter, dat na hun komst haar woede nog niet bekoeld was. Zij verzette zich hevig tegen haar aanhouding, waarop de agenten pepperspray tegen de vrouw moesten gebruiken. Zij kon daarna worden geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg daar een proces-verbaal voor mishandeling, verzet en belediging.

Verkeerscontrole
Wassenaar Politieagenten hielden maandag 7 december aan het eind van de middag toezicht op de verkeersveiligheid bij de Zijdeweg. Ze controleerden vijftig automobilisten en schreven twee boetes uit. De boetes waren voor het negeren van het rode verkeerslicht en het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Twee babbeltrucs
Rijswijk Twee oudere vrouwen werden maandag 7 december de dupe van een babbeltruc. Een 73-jarige vrouw liet om 10.30 uur twee mannen die claimden van de woningbouwvereniging te zijn, haar woning aan de Generaal Vetterstraat binnen. Ze wilden graag de woning controleren op lekkages, zeiden ze. Eenmaal binnen, splitsten ze zich op en stal één van hen de portemonnee van de Rijswijkse. Bij een 81-jarige vrouw belden om 17.00 uur ook twee mannen aan, die zich voordeden als medewerkers van de woningbouwvereniging. Ze wilden in haar woning aan de Admiraal Helfrichsingel naar de verwarming kijken, zeiden ze. Eén van hen keek boven naar de ketel en de vrouw moest ondertussen beneden het warme water laten lopen. Daarna vertrokken zij weer. Een half uur later belde een man die zei van de bank te zijn en dat ze last hadden van een storing en dat ze daarom haar pincode nodig hadden. Na lang aandringen gaf de vrouw haar pincode. Uiteindelijk bleek haar pinpas gestolen en was er van haar rekening een aanzienlijk bedrag gepind.

Het signalement van de mannen is volgt: een blanke man, tussen de 30 en 40 jaar, lichte ogen en ongeveer 1,70m lang. Hij had een verzorgd uiterlijk en was casual gekleed. De tweede man had een licht getinte huidskleur, kort donker haar dat naar achteren gekamd was. Hij had donkere ogen en was ongeveer 1,60m lang. Hij was ongeveer 25-30 jaar en had een gezet postuur met een buikje. Ook hij was casual gekleed en had een verzorgd uiterlijk. (Her)kent u deze mannen? Of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Heterdaad aanhouding inbreker
Rijswijk Politieagenten hielden dinsdag 8 december om 05.33 uur op heterdaad een inbreker aan in de Triangelstraat. Ze kregen een melding dat twee mannen bezig waren met inbreken in een café. Na een korte achtervolging, kon één van hen ontkomen, maar werd een 28-jarige Hagenaar aangehouden. Hij zit nog vast voor verhoor. De politie onderzoekt de inbraak verder.

Getuigen mishandeling gezocht
Delfgauw - De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp zoekt getuigen van een mishandeling, maandag 7 december op de Bieslandseweg. Een 12-jarige jongen uit Delfgauw fietste omstreeks 13.15 uur over de Bieslandseweg toen een andere jongen hem plotseling tegenhield. Zonder enige aanleiding werd het slachtoffer geschopt, geslagen en bedreigd door de jongen. Ook wilde zijn belager zijn portemonnee en telefoon hebben. Toen het slachtoffer vertelde dat hij niets bij zich droeg, schold de jongen hem uit en ging er vandoor.
Heeft u maandag iets gezien van deze mishandeling? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouw gevolgd na pinnen
Delft - Een 84-jarige Delftse werd maandag 7 december beroofd van haar zojuist gepinde geld. De vrouw pinde omstreeks 14.00 uur geld bij een bankfiliaal aan de Burgwal. Het geld stopte ze in een envelop weg in haar boodschappentas alvorens naar huis te wandelen. Toen de vrouw de centrale hal van het appartementencomplex waar zij woont aan de Bastiaanspoort binnen ging, liepen twee onbekende mannen mee naar binnen. In de lift praatte één van de mannen in een buitenlandse (mogelijk Oost Europese) taal tegen de vrouw, terwijl de ander dicht tegen de vrouw aan kwam staan. Bij thuiskomst bleek de envelop met geld te zijn weggenomen. Direct waarschuwde zij de politie. Agenten hielden een buurtonderzoek, maar troffen de mannen niet meer aan. De daders zijn mogelijk Oost-Europese mannen. De eerste dader (25 à 30 jaar oud) is een lange man van omgeveer 1,90m lang met een slank postuur en kort donker haar. Hij was gekleed in een lichtblauw jack en een donkere broek. De tweede dader was met een lengte van ongeveer
1,70m een stuk kleiner dan de eerste man. Hij had een iets donkerdere huidskleur, donker haar, was gekleed in donkere kleding en droeg een rugzak.
Heeft u de mannen maandag gezien in de omgeving van het bankfiliaal, terwijl zij de vrouw volgden naar de Bastiaanspoort of wellicht in het appartementencomplex? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Delft via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Jongen beroofd, getuigen gezocht
Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een beroving in een tunneltje aan de Eerste Stationsstraat. Een 11-jarige Zoetermeerse jongen fietste daar maandag 7 december omstreeks 19.00 uur toen drie jongens die in de tunnel stonden hem dwongen te stoppen. Eén van hen pakte het tennisracket van de jongen uit diens tas waarna de drie er met het racket vandoor gingen.
De jongen die het racket pakte, had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 13 jaar oud en 1,50m lang. Hij had kort zwart haar en een ietwat bol gezicht. Hij was gekleed in een legergroen camouflage jack. De tweede jongen was 14 à 15 jaar oud en ongeveer 1,60m lang. Hij had kort blond stekeltjeshaar en droeg een zwarte nylon jas tot over de heupen. Hij sprak accentloos Nederlands. De laatste jongen was ongeveer 1m50 lang en gekleed in een witte jas met capuchon die hij op zijn hoofd had.
Heeft u iets gezien van deze beroving of meent u de daders te kennen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vrouw zorgt voor commotie
Zoetermeer Een hevig geschrokken vrouw zorgde dinsdag 8 december voor commotie door omstreeks 09.15 uur te melden dat er in een parkeergarage aan de Amsterdamstraat zojuist geschoten zou zijn. Agenten gingen poolshoogte nemen en de directe omgeving van de parkeergarage werd uit veiligheidsoverwegingen afgezet. In en om de parkeergarage trof de politie niets aan dat duidde op een daadwerkelijk schietincident. Uiteindelijk bleek het om een loos alarm te gaan. De 38-jarige meldster is opgevangen door de politie en kon daarna haar weg vervolgen.