Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOLLAND AMERICA LINE PLAATST SURFACE
COMPUTERPLATFORMS IN NIEUWE LOUNGE

Rotterdam, 8 december 2009 -- De nieuwe lounge Mix aan boord van de schepen van Holland America Line worden uitgerust met interactieve Microsoft Surface computerplatforms. De computers hebben een scherm als tafelblad en worden bediend door aanraking en handgebaren. De ms Veendam is al met deze computers uitgerust en op dit moment worden de computers geplaatst op de ms Rotterdam.

De Mix-lounge bestaat uit drie specialiteiten bars: Martinis, Champagne en Spirit & Ales. De nieuwe lounge is onderdeel van het verbeterings- en vernieuwingsprogramma Signature of Excellence van Holland America Line. Mix is een lounge waar de gasten overdag, 's avonds en 's nachts terecht kunnen en waar een pianist zorgt voor muzikaal vertier.

,,De interactieve Microsoft Surface computerplatforms vormen het spannende middelpunt van de Mix als ontspanningsruimte, die is ontworpen als dé plek waar gasten elkaar kunnen ontmoeten en vermaken,'' zegt Richard D. Meadows, executive vice president, marketing, sales and guest programs. ,,Aan boord van de ms Veendam is de nieuwe lounge met de Surface-computers met enthousiasme begroet. Ik ben er van overtuigd dat deze vernieuwingen ook aan boord van de Rotterdam en de andere schepen goed worden ontvangen.''

In de lounge Mix kunnen gasten, genietend van hun favoriete drankje, gebruik maken

van de nieuwste Microsoft Surface touch-screen technologie voor het luisteren naar muziek of het spelen van onder meer kaartspelletjes, schaken, Tetris en touch-sport spellen als voetbal en basketbal.

Holland America Line is de eerste cruiserederij waar eerder dit jaar aan boord van de Veendam in de nieuwe Mix-lounge vijf interactieve Microsoft Surface computerplatforms zijn geplaatst. Op dit moment worden de tafels ook geïnstalleerd aan boord van de ms Rotterdam, waarna de computers ook worden geplaatst aan boord van de ms Statendam, ms Ryndam en ms Maasdam.

,,In de wereld van ontspanning en gastvrijheid wordt gestreefd naar persoonlijke en interactieve ervaringen die reizigers zich ook lang na hun reis nog zullen herinneren,'' zegt Sandra Andrews, hospitality solutions director van Microsoft. ,,Met de Microsoft Surface computerplatforms loopt Holland America Line voorop met een innovatieve ervaring in de reisindustrie: spelletjes en nuttige informatie onder het bereik van de vingertoppen van de gasten zorgen voor een unieke en verrijkende beleving van een cruisevakantie.''

Microsoft Surface is een innovatief computerscherm dat reageert op aanraking en handbewegingen voor een eenvoudige interactie met informatie en digitale inhoud. Het horizontale 360 graden scherm vormt een unieke plek waar meerdere gebruikers samen en tegelijkertijd op een interactieve manier bezig kunnen zijn.

De Microsoft Surface computers zijn geplaatst in de nieuwe vermaaksruimte Mix met drie specialiteiten bars op één plaats. De Champagne bar biedt twintig verschillende soorten champagne en bruisende wijnen uit de hele wereld. De bar kan ook worden gebruikt voor champagne-ontbijt of voor een drankje en een toastje met kaviaar voorafgaand aan het diner. De bar Martinis biedt negentien Grey Goose martini's, elegant geserveerd vanuit shakers of verwerkt in een groot aantal cocktails. De bar Spirit & Ales beschikt over een internationale selectie van bier, wiskey en cognac terwijl op videoschermen beelden worden getoond van topsportevenementen.

De jongste verbeteringen in het Signature of Excellence-prgramma omvatten onder

meer een nieuw zwembad uitgevoerd als resort, innovatieve zogeheten Lenai staterooms, nieuwe decoratie in alle hutten en de realisatie van het Italiaans specialiteitenrestaurant Canaletto. Holland America Line heeft tot nu toe 525 miljoen dollar geïnvesteerd in het verbeterings- en vernieuwingsprogramma Signature of Excellence.

-- einde persbericht --

Over Holland America Line (een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)) Holland America Line heeft een vloot van 14 schepen die tijdens bijna 500 cruises 314 havens in 97 landen, territoria en gebiedsdelen aandoen. De cruises, die van 3 tot 128 dagen duren, gaan naar alle zeven continenten, inclusief Antarctica, Zuid- Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië. Daarnaast biedt Holland America Line een wereldcruise en populaire cruises naar havens in de Cariben, Alaska, Mexico, Canada/New England en Europa en langs het Panamakanaal. In 2010 wordt de ms Nieuw Amsterdam als 15e schip aan de vloot toegevoegd.

Op alle schepen van de vloot biedt de rederij Signature of Excellence uitbreidingen en verbeteringen met een totale waarde van meer dan $525 miljoen, met als pronkstukken onder meer het Culinary Arts Center (aangeboden door het tijdschrift Food & Wine), een geavanceerde keuken waar meer dan 60 speciaal uitgenodigde chefkoks en culinaire experts kookdemonstraties en -lessen geven, het Explorations Café, verzorgd door The New York Times;,activiteitenruimten voor alleen tieners en volledig nieuwe voorzieningen in de accommodaties als flatscreen televisies en pluchen Euro-Top Mariner's Dream bedden.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises behoren. Deze rederijen, die het elke gast naar de zin willen maken en kwaliteit en waarde hoog in het vaandel hebben, bieden mogelijkheden voor elke levensstijl en portemonnee. World's Leading Cruise Lines biedt uitdagende en leerzame cruisevakanties naar de aantrekkelijkste plekken ter wereld.

www.hollandamerica.com