Gemeente Duiven


Informatieavond actualisatie bestemmingsplan Duiven-zuid


----------
De gemeente Duiven organiseert op 9 december 2009 in het gemeentehuis een informatieavond over de actualisatie van het bestemmingsplan Duiven-noord.

Deze informatieavond vindt plaats in het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen van de gemeente Duiven. Het gebied "Duiven-noord" omvat het noordelijk deel van de kern Duiven. Dit gebied wordt aan de zuidzijde globaal begrensd door de Visserlaan en aan de oostzijde door de Vergertlaan en Heiliglandsestraat. Aan de westzijde vormt de Westsingel en het Horsterpark de grens. De noordgrens wordt gevormd door de Oostsingel.

Wat is een bestemmingsplan?
Een bestemmingsplan is een bijzonder ruimtelijk plan. Het is namelijk het enige ruimtelijke plan dat juridisch bindend is. Het is bindend voor iedereen, dus voor burgers, bedrijven, instellingen en overheden. Een bestemmingsplan zegt iets over het gebruik van de grond en de opstallen en het bepaalt de bouwmogelijkheden van de grond. Er staat bijvoorbeeld in waar woningen, winkels, horeca en bedrijven mogen komen en hoe groot gebouwen mogen zijn.

Waarom actualiseren?
Voor Duiven-noord zijn nu meerdere bestemmingsplannen van kracht die allemaal verouderd zijn. Met de actualisatie van het bestemmingsplan streven we een aantal doelen na. Deze zijn:
* Voldoen aan de wettelijke plicht tot een actueel bestemmingsplan;
* Uniformiteit aanbrengen in de voorschriften en de wijze van bestemmen;
* Het vastleggen (beheren) van de huidige bestemmingen. Daarbij worden nieuwe ontwikkelingen in principe niet meegenomen. Informatieavond
De informatieavond op 9 december 2009 is bedoeld om u een toelichting te geven op het bestemmingsplan. Na de presentatie hierover is er volop ruimte om vragen te stellen.

De informatieavond begint om 19.30 uur in het gemeentehuis, Kastanjelaan 3 te Duiven, en duurt -afhankelijk van het aantal vragen- tot ongeveer 21.00 uur.

Graag zien wij u op 9 december in het gemeentehuis. Alle geĂŻnteresseerden zijn welkom!