Gemeente Kapelle

Voorlichtingsavond âAlcohol- en drugsgebruik onder jongerenâ

Voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar wordt er woensdag- avond 9 december a.s. in de Vroone een voorlichtingsavond gegeven. Deze wordt verzorgd door de afdeling Samenleving en het jongerenwerk van de gemeente Kapelle met als thema: âAlcohol- en drugsgebruik onder jongerenâ.
In de krant, televisie, en andere dagbladen kunnen we dagelijks lezen wat er landelijk gaande is onder jongeren op het gebied van alcohol en drugs.
Op deze avond wordt u de gelegenheid gegeven vanuit de plaatselijke situatie uw kennis op het gebied van alcohol en drugs te vergroten. De avond is breed van opzet; verschillende mensen uit de regio die met jongeren werken, of met jongeren te maken hebben en deskundigen op het gebied van alcohol en drugs zijn uitgenodigd.
Er worden deze avond een aantal pittige stellingen gelanceerd waarbij we graag uw mening willen horen. Ook uw aanwezigheid stellen we dus zeer op prijs!

Het programma van 9 december in de Vroone is als volgt:
- Debat geleid door Alwin. Met medewerking van lokale deskundigen, plaatselijke sportclubs, kerkwerkers, leerkrachten en de zaal
- Groepsdruk en invloed van reclame

- Jongeren en uitgaan

- Hoe maak je het gebruik van alcohol en drugs bespreekbaar
- Signaleren van experimenteergedrag

- Praktijksituaties; presentatie door Joop Gottmers van stichting âVoorkomâ

De avond in de Vroone te Kapelle begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.
Gratis toegankelijk.