Gemeente Kaag en Braassem

Informatieavond over HSL-Zuid

Op woensdag 9 december a.s. organiseert de gemeente Kaag en Braassem een informatieavond over de HSL-Zuid. Hier zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, ProRail en NS Hispeed aanwezig. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De HSL heeft bij de inwoners en gemeentebestuur van Kaag en Braassem geleid tot diverse vragen en klachten, met name over geluidsoverlast. De gemeente heeft geen bevoegdheden om hier iets aan te doen. Desondanks probeert de gemeente de belangen van haar inwoners zo goed mogelijk te behartigen. Wethouder Uit den Boogaard: âwe hebben contact gezocht met Lansingerland om samen op te trekken richting ministerie van VenW en we onderhouden contact met diverse partijen, zoals het rijk, andere gemeenten, ProRail, Dorpsraad Nieuwe Wetering en Stichting Geen Gehoor.â

Verder verstrekt de gemeente informatie, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief, de gemeentesite en door vragen en klachten van inwoners door te verwijzen naar de juiste partij. Uit den Boogaard: âWe hebben voor de informatiebijeenkomst op 9 december de verschillende partijen uitgenodigd die verantwoordelijk zijn voor de HSL, zodat zij informatie kunnen geven en de inwoners vragen kunnen stellen.â

De avond vindt plaats in Sporthal De Hertogshal, Oud Adeselaan 40 in Rijpwetering. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur; om 20.00 uur start de bijeenkomst. De avond eindigt om 22.00 uur.

Wij verwachten veel belangstelling, dus zorg ervoor dat u op tijd bent. Als de zaal vol is, zijn wij genoodzaakt de deuren te sluiten. De informatieavond is ook live te volgen op de lokale radio via Unity FM (105.0 FM of op de kabel 103.4 FM).