Gemeente Almelo

Infoavond wegwerkzaamheden Ootmarsumsestraat-Sluitersveldsingel 9 december

27 november 2009 - In maart 2010 gaat Almelo aan de slag met verbetering van de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid van de Ootmarsumsestraat en Sluitersveldsingel. Daarbij wordt ook geïnvesteerd in fietsroutes en veilige fietsoversteken. Het project dat onderdeel is van Twente Mobiel wordt nu voorbereid. De wegwerkzaamheden starten in maart 2010 en worden gefaseerd uitgevoerd. Inzet is om de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken. De verbeteringsplannen worden toegelicht tijdens een informatieavond op woensdagavond 9 december in scholengemeenschap St. Canisius, Slot 31. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Kruising Sluitersveldsingel - Ootmarsumsestraat - St. Josephstraat

Een nieuwe kruising ter hoogte van de Sluitersveldsingel, Buitenhof en St. Josephstraat maakt het in- en uitvoegen straks een stuk gemakkelijker

Project in het kort
De weg wordt op bepaalde plekken verbreed. Een nieuwe kruising ter hoogte van de Sluitersveldsingel en Buitenhof en St. Josephstraat maakt het in- en uitvoegen straks een stuk gemakkelijker. Ook komt er een betere en snellere aansluiting tussen de Sluitersveldsingel met de Van Rechteren Limpurgsingel.

Voor deze twee maatregelen is extra ruimte nodig langs het Schelfhorstpark. Op basis van een bomenplan zal een nieuwe inrichting van bomen komen met boomgroepen voor een betere doorkijk op het park.

Een aantal andere maatregelen bij het project zijn een verbreding van de brug over Markgraven en de afsluiting van de Baniersweg aan beide zijden voor gemotoriseerd verkeer.

Procedures
Voor onderdelen van het project zal een aantal wettelijke procedures met inspraakmogelijkheid worden doorlopen, waaronder wijziging van het bestemmingsplan, een aantal verkeersbesluiten en een kapvergunningsprocedure.