Gemeente Voorschoten

dubbeltentoonstelling

9 december: opening dubbeltentoonstelling

kunstkring `Voorschoten inspireert VKK' en `Decembersfeer' zijn de titels van de twee grotendeels gelijktijdig lopende exposities, waarmee de Voorschotense Kunstkring het jaar 2009 uitluidt. Dankzij een uniek aanbod van Historisch Museum Voorschoten (HMV), waarmee de VKK hoopt snel in een vernieuwd en verbeterd pand op Voorstraat 17 permanent te kunnen gaan samenwerken. Arjen van der Meer van de Commissie van Cultuur van de gemeente opent beide tentoonstellingen op donderdagavond 10 december in het museumpand. U bent daarbij natuurlijk hartelijk welkom. Maar ook als u op een later moment de exposities wilt bezoeken.In het museum ligt de nadruk op Voorschoten als inspiratiebron.

Landschapsbeelden en dorpsgezichten zijn dan het meest voor de hand liggend, maar onder de 13 exposanten bevinden zich ook abstrahisten en makers van ruimtelijk werk. Wat de kunstenaars heeft bewogen, kunt u lezen in de toelichtingen bij de werken. Behalve van Tineke Porck, Erli Esselink, Anne Hulleman, Ina Versteeg, Raad Alzobeidi, Dave Voorvelt, Frieda Naaborgh, Michiel Schepers, Wil Wilbers, Bertus de Korte, Johan Spaans en Jacqueline van der Grijn kunt u ook werk aanschouwen van de in 2008 overleden medailleur Willem Vis.

Decembersfeer
Recht tegenover het museum is de Galerij op Zolder (van het Ambachts- en Baljuwhuis) in decembersfeer gebracht. Een aantal van de exposanten in het museum is ook daar van de partij, aangevuld door Fanny Mazure, Piet Franzen, Marian Smit, Elisabeth Vuez en Siet van der Meulen. Beide exposities samen zijn goed voor enkele uren hoogwaardig kijkplezier in deze donkere dagen. En wordt u `geraakt' door één of meer van de tentoongestelde kunstwerken? Vrijwel alle stukken zijn te koop en ook nog voor een redelijke prijs. Dus als u een origineel kerstgeschenk zoekt ...

Openingstijden
Beide exposities zijn open op vrijdagen en in het weekend op 11, 12, 13, 18, 19, 20 en 27 december steeds van 14-17 uur. Alleen `Voorschoten inspireert VKK' kunt u ook nog op 2 en 3 januari bezoeken. Museum en zolder kunnen ook prima rolstoelers en mensen met een rollator ontvangen. Groepen kunnen op afspraak ook op andere tijden terecht. Belt u daarvoor wel zo ruim mogelijk van tevoren (071) 561 81 83.

Bij de foto:
Jacqueline van der Grijn liet zich door het Voorschoten van meer dan een halve eeuw terug inspireren tot dit schilderij.
* 9 december 2009 t/m 30 november 2009