Gemeente Hilversum

9 december 2009 Altzheimercafé Hilversum

publicatiedatum: woensdag 2 december 2009

"Prettige feestdagen"

Woensdagavond 9 december is het de tweede woensdag van de maand en dus weer Alzheimer Café in buurthuis "De Koepel" te Hilversum. Deze keer staat het thema "Prettige feestdagen" centraal. In het gezellige café is iedereen vanaf 19.00 uur (inloop) van harte welkom om in een begripvolle omgeving de ervaringen uit te wisselen over dementie. De toegang en het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Traditiegetrouw staat het decembercafé in het teken van de feestdagen. Familietradities spelen in deze tijd een belangrijke rol. Juist als je geheugen je in de steek laat, kunnen zij houvast en herkenning bieden. Soms is het echter ook nodig tradities juist aan te passen. We wisselen met elkaar van gedachten over wat deze dagen betekenen in je leven, ook in relatie tot de dementie. Ook is uiteraard iedereen weer van harte welkom om iets voor te dragen of te laten zien wat troost kan bieden in donkere dagen.

Het gesprek staat altijd onder deskundige leiding. die ook in bredere zin adviezen kan geven. Daarbij kan het gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen die het omgaan met dementie betreffen. Juist door de gezellige en begripvolle sfeer van het Alzheimer Café is het prettig je verhaal te doen en om de ervaringen van anderen te kunnen beluisteren.

Schroom niet, kom vooral eens langs en laat u voorlichten onder het genot van een kopje koffie.

Voor nadere informatie:
Josephine Lambregts, telefoon 035-6233208.
Zie ook onze website: www.alzheimer-nederland.nl/gooi