Dienstenbond CNV

Nieuws

4 december 2009

Overleg cao FloraHolland start

Op woensdag 9 december is de eerste onderhandelingsronde voor de nieuwe cao van FloraHolland. In ledenvergaderingen is de inzet van CNV Dienstenbond uitgebreid besproken en goedgekeurd. Een fatsoenlijke loonsverhoging, rust op de werkvloer en meer plezier in het werk zijn de uitgangspunten van CNV Dienstenbond bij de komende onderhandelingen.

Dit alles betekent voor CNV Dienstenbond dat er voor werknemers minimaal sprake moet zijn van behoud van koopkracht. Daarnaast is CNV Dienstenbond van mening dat de vele wijzigingen in arbeidsvoorwaarden en de kostenbesparingen uit het afgelopen jaar veel onrust hebben gecreëerd op de werkvloer. Werknemers zijn toe aan rust en zekerheid. Dat betekent dat wij niet zullen instemmen met grootscheepse en ingrijpende nadelige wijzigingen in arbeidsvoorwaarden. Het is juist veel belangrijker om te investeren in meer plezier in werk en werknemers niet alleen te zien als kostenpost.

Daarom wil CNV Dienstenbond:

* investeren in scholing en opleidingen.

* arbeidsvoorwaarden en werktijden beter laten aansluiten op persoonlijke wensen en behoeftes.

* aanpak van werkdruk.

Voorstellen FloraHolland
FloraHolland heeft inmiddels laten welke met welke voorstellen zij de onderhandelingen ingaan. Deze voorstellen heeft FloraHolland ook verspreid onder werknemers via een nieuwsbrief. Op basis van die voorstellen maakt CNV Dienstenbond zich onder andere grote zorgen over:

* Een meer flexibele inzet van werknemers: werken op wisselende tijden, dagen en afdelingen.

* Kortere termijnen voor roosterwijzigingen.
* Versobering van overwerktoeslagen, roostertoeslagen en onregelmatigheidstoeslagen.

CNV Dienstenbond houdt u op de hoogte van de onderhandelingen in de komende tijd en vertrouwt op uw steun. Die zal namelijk hard nodig zijn om een goed resultaat te behalen.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond blijft van belang, juist in economisch onzekere tijden. Zonder leden kan CNV Dienstenbond de belangen van werknemers bij FloraHolland niet behartigen. En die behartiging van belangen is hard nodig. Dat blijkt maar weer uit de voorstellen van FloraHolland. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Want CNV Dienstenbond gaat voor een goede cao en heeft alle steun hard nodig! Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.