Port of Rotterdam

Rotterdam kiest haar drie finalisten voor de titel Jong Haventalent

04-12-2009

Het is bekend: Frauke Marly, Redmar Visser en Rik Pek zijn met in totaal ruim 2.600 stemmen gekozen als de finalisten voor Jong Haventalent. Tijdens de finale op 9 december strijden zij vanaf 17.30 uur in Your Space om deze titel. Een deskundige jury bestaande uit Peter Goedvolk (oud-Havenman van het jaar en algemeen directeur Argos Group), Jelma Miedema (bestuur Jong Havenvereniging) en Sjoerd van Oortmerssen (Ex-jakhals) vellen hun oordeel nadat de kandidaten ter plaatse nog eens stevig aan de tand zijn gevoeld. De winnaar rijdt een half jaar lang een gloednieuwe Ford Fiesta, inclusief tankpas van Argos Oil. Bovendien gaat de winnaar naar huis met een lidmaatschap van de Jong Havenvereniging, een eigen pagina in Metro nieuws, een mentorschap van Ben Vree en nog vele andere extra's.

Wil je erbij zijn? Aanmelden voor de finale kan via finale@jonghaventalent.nl.

Wie zijn deze finalisten?
Frauke Marly (26), Executive Assistent bij Norfolkline Shipping BV: "Als het aan mij ligt staan meer vrouwen hun mannetje in de haven." Bekijk haar filmpje op www.jonghaventalent.nl/frauke en lees daar ook meer over Frauke. Redmar Visser (21), assistent expediteur bij Wim Bosman Air & Ocean BV: "Als het aan mij ligt werken er meer jongeren in de haven!". Bekijk zijn filmpje op www.jonghaventalent.nl/redmar en lees daar meer over Redmar. Rik Pek (28), Deputy Manager Operations bij Broekman DistriPort BV wil jongeren bewust maken van hun carrièrekansen in de haven. Bekijk zijn filmpje op www.jonghaventalent.nl/rik en lees daar ook meer over Rik.

Achtergrond
De Rotterdamse haven groeit en biedt, met de aanleg van de Tweede Maasvlakte, op grote schaal kansen. In Europa staat Rotterdam aan kop en wint zelfs marktaandeel in tijden van crisis. Deze groei én de vergrijzing maken de noodzaak van aanwas van nieuw talent de komende jaren steeds groter. Ook nu werken er al veel talentvolle jongeren in de haven. Mensen die betrokken zijn en met passie en enthousiasme hun werk uitvoeren. Rotterdam wil dat talent belonen voor hun inzet en in de spotlights zetten. Zo belichten we bovendien de haven als veelzijdige werkgever. Want: voor jonge, ambitieuze mensen zijn er voldoende carrièrekansen in de Rotterdamse haven.

Organiserende partijen & partners
De Rotterdamse haven is rijk aan jong talent en 2009 is in Rotterdam jongerenjaar. Een goed moment om een podium aan deze talenten te bieden. Met deze verkiezing belonen we de jongeren die met passie in de haven werken, verder kijken dan hun neus lang is en innovatieve ideeën en lef hebben. Ieder jaar wordt in Rotterdam al de Havenman of Havenvrouw van het jaar aangewezen: gevestigde talenten die gewaardeerd worden voor hun werkzaamheden in de haven.

Jong Havenvereniging Rotterdam, Your World, Young EDBR, het Havenbedrijf, Watertalent, Metro en TV Rijnmond zijn de organisatoren van deze verkiezing. Deltalinqs, Ford, Argos Oil, het Scheepvaart- en Transport College en Christiaan lifestyle Salon ondersteunen de verkiezing.