Saxion Hogescholen
BR>

ma 07 december 2009

Saxionstudenten organiseren Symposium 'Agressie onze Zorg'

Twee Saxionstudenten Verpleegkunde uit Deventer, organiseren op woensdag 9 december 2009 een symposium onder de noemer 'Agressie onze Zorg'. De twee vijfdejaars studenten, Suzan Kemperman en Sabine te Veldhuis organiseren het symposium in het kader van hu

Agressie komt overal in de gezondheidszorg voor; niet alleen in de psychiatrie, maar ook bijvoorbeeld bij ambulancediensten. Het doel van het symposium is deelnemers bewust maken van het eigen handelen voor, tijdens en na agressiesituaties en het laten zien van alternatieven van dwang en drang.

Het symposium wordt om 10.30 uur geopend in zaal C0.61 bij Saxion aan de Handelskade in Deventer en duurt tot 16.00 uur.

Tijdens dit symposium worden 10 workshops aangeboden. Deelnemers kunnen 2 workshops volgen. De workshops zijn zo gekozen dat het voor alle hulpverleners uit alle werkvelden interessant is om het symposium te bezoeken. Na het symposium is er gelegenheid1 om onderling ervaringen uit te wisselen, te discussiëren over de verschillende mogelijkheden om agressie in de zorg te verminderen, te voorkomen en te hanteren.

Naast de studenten, docenten en de stage-instellingen van de opleiding hbo-verpleegkunde, sociaal pedagogische hulpverlening en maatschappelijk werk en dienstverlening van Saxion, zijn ook hulpleners van de Werkgeversvereniging Oost-Nederland uitgenodigd. Het maximum aantal deelnemers van 200 is reeds bereikt. Op de site www.agressie.webs.com staat meer informatie over het programma en de inhoud van de workshops.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie over dit symposium kunt u contact opnemen met mevrouw S. Sleijster, begeleidend docent verpleegkunde van Saxion, via 0570 - 603 663.