Gemeente Enschede

Informatiemarkt bedrijvenpark Usseler Es

Op 9 december organiseert de gemeente Enschede een informatiemarkt over het Bedrijvenpark Usseler Es. Tijdens de informatiemarkt kunnen bezoekers meer te weten komen over de plannen om op de Usseler Es een duurzaam bedrijvenpark te ontwikkelen.
Tijdens presentaties en via tentoonstellingspanelen krijgt men alles te horen over het bestemmingsplan en het exploitatieplan die nog ter inzage liggen tot en met 23 december. Daarnaast kan men nog vragen stellen over het Milieueffectrapport (MER) en het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan. Verder wordt ingegaan op de inspraakprocedure. De informatiemarkt is in de Oude Usselerschool, Usselerschoolweg 44 en duurt van 18.00 tot 21.00 uur.
Vanaf 14 december zijn in het Stadkantoor informatiepanelen over het project opgesteld.

Als alles volgens planning verloopt, stelt de gemeenteraad begin volgend jaar het bestemmingsplan vast. Na het bouwrijpmaken van het gebied start in 2011 de uitgifte van de kavels. Doelstelling is het ontwikkelen en realiseren van een modern gemengd bedrijventerrein van 58 hectare groot -van de totale 160 hectare van de Es- met minimaal 50 arbeidsplaatsen per hectare.

Enschede heeft Bedrijvenpark Usseler Es nodig, omdat er een tekort dreigt aan grond voor Enschedese bedrijven. Grond die nodig is om die bedrijven te laten groeien en te behouden voor de stad. Hiermee wordt de werkgelegenheid voor de inwoners behouden.
Bedrijvenpark Usseler Es wordt niet een doorsnee bedrijventerrein. De gemeente stelt zeer hoge eisen aan de invulling van het Bedrijvenpark Usseler Es. Bedrijven die zich daar willen vestigen moeten duurzaam bouwen. Ze moeten duurzaam omgaan met energie en ze moeten duurzaam omgaan met afval. Ook aan de vormgeving van de panden wordt hoge eisen gesteld, zodat ze fraai passen in de omgeving. Duurzaamheid is ook uitgangspunt voor de inrichting van het bedrijvenpark en het beheer, dat de gemeente samen met de ondernemers oppakt.

Geplaatst: 07 december 2009.

7 december 2009