Politie Gelderland-Zuid

Veiligheidshuis Rivierenland opent zijn deuren

Tiel, 07-12-2009 o Op woensdag 9 december opent staatssecretaris Albayrak van Justitie officieel het Veiligheidshuis Rivierenland. Het veiligheidshuis wordt gevestigd in het Kantongerecht van Tiel, waar organisaties vanuit justitie, de zorg, politie, scholen en diverse gemeentes samenwerken.

Er zijn inmiddels meer dan 40 veiligheidshuizen in Nederland. Een veiligheidshuis is bedoeld als 'overleghuis'. Alle organisaties die te maken hebben met cliënten, die met justitie in aanraking (dreigen te) komen, komen in dit huis bij elkaar om deze cliënten te bespreken. Zo blijven de lijnen kort en kunnen organisaties elkaar beter in de uitvoering aanvullen.

Het algemene doel van het Veiligheidshuis is een sluitende gezamenlijke aanpak te creëren rond veelplegers, harde-kern jongeren, plegers van huiselijk geweld en ex-gedetineerden. Meer in het bijzonder worden de activiteiten gericht op:

· het voorkomen van strafbare feiten en het terugdringen van recidive;

· het terugbrengen en voorkomen van overlast;

· het verlenen van passende zorg;

· het verlenen van nazorg.

Aanpak

Aanleiding voor een aanpak van een persoon is vaak een strafbaar feit met raakvlakken naar andere terreinen, zoals huisvesting, verslaving, werk en inkomen. De samenwerkende organisaties verbinden deze terreinen met zorg en repressie. (bron: gemeente Tiel)

Laatst gewijzigd 08-12-2009 6:54 | © Regio Gelderland-Zuid |