ABVAKABO FNV

Onderhandelingen TNT van start

TNT heeft ingestemd met een eerste onderhandelingsronde over de nieuwe cao productie en het sociaal plan bij TNT op woensdag 9 december. Het gesprek tussen de bondsvoorzitters en de Raad van Bestuur van TNT vindt naar verwachting een dag later plaats.

Op 1 december zouden de onderhandelingen over een nieuwe cao en sociaal plan bij TNT van start gaan. TNT liet toen echter weten pas te willen beginnen met de onderhandelingen als er een gesprek zou komen tussen de Raad van Bestuur van TNT en de voorzitters van ABVAKABO FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak.

Hoewel de voorzitters met verbazing kennis namen van deze hoogst ongebruikelijke stap, is besloten in te gaan op het verzoek van de Raad van Bestuur. Voorwaarde voor de bonden was dat dit gesprek op zeer korte termijn moest plaatsvinden. De leden van de bonden zitten met smart te wachten op de uitkomsten van de onderhandelingen.

Uitnodigingen van de bonden voor een gesprek op 2, 7 en 8 december heeft TNT moeten afslaan. Daarom hebben de onderhandelaars, in overleg met de bondsvoorzitters, een uitnodiging de deur uit gedaan om de onderhandelingen op woensdag 9 december te starten. Onder die conditie zijn de bondsvoorzitters in de gelegenheid om donderdag 10 december in gesprek te gaan met de Raad van Bestuur van TNT. In dat gesprek is de onderhandelingsinzet geen onderwerp van gesprek.