Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan...

Capelle werkt aan..Abram van Rijckevorselweg, het Stationsplein en de Eilanden- en Waardenbuurt.

Abram van Rijckevorselweg
Woensdag 9 december voeren we van 19.00 uur tot donderdag 10 december 6.00 uur asfaltreparaties uit aan de Abram van Rijckevorselweg. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de IJsselmondselaan (rijbaan richting Rotterdam) en in het gedeelte tussen de Rivierweg en de Slotlaan.
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer tijdens het passeren van de werkvakken gehinderd.
Het passeren blijft via één rijbaan mogelijk.
Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het informatiecentrum (zie wegwijzer).

Stationsplein
Op maandag 14 december starten we met het verwijderen van de voetgangersbrug over het Stationsplein tussen station Schollevaar en winkelcentrum de Scholver. De werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 18 december voltooid.
De gemeente is van plan om het Stationsplein opnieuw in te richten. Prorail gaat twee liften aanleggen naar het station. Een aan iedere kant van Station Schollevaar (Noord en Zuid). De voetgangersbrug moet daarvoor eerst verwijderd worden.
Tijdens de werkzaamheden is het op dinsdag en woensdag voor auto's, bussen en fietsen niet mogelijk de weg tussen station en winkelcentrum te gebruiken. Het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Bakkerlaan en de Burgemeester Schalijlaan.
Ook de bus rijdt gedurende deze periode een andere route. Er komen dan tijdelijke haltes in de nabijheid van het Stationsplein. De fietsenstalling en de parkeerterreinen (ten oosten en westen van het station) blijven gewoon bereikbaar vanaf het station. Hebt u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden, dan kunt u bellen met het Informatiecentrum (zie wegwijzer) of met de unit Project- en Ingenieursbureau, telefoon (010) 2848737.

De Eilanden- en de Waardenbuurt
Vanaf donderdag 17 december starten we met de Grote Groenaanpak in de Eilanden- en Waardenbuurt. We geven in twee jaar één miljoen euro extra uit aan het groen in diverse buurten. Iedere wijk waar we de beplanting vervangen, krijgt een eigen accentkleur. Voor de wijk Oostgaarde (Eilanden- en Waardenbuurt) is gekozen voor wit. We hebben een inventarisatie van de kwaliteit van de beplanting gemaakt. We verwijderen de slechte planten. Daarna zetten we nieuwe planten in de plantvakken. De bomen in de plantvakken blijven staan. De nieuwe planten blijven het hele jaar mooi, vanwege de kleur van de twijgen, bloemen of herfstverkleuring.
Als alles volgens planning verloopt en het weer meewerkt, zijn de plantvakken in de Eilanden- en Waardenbuurt eind februari gereed.