Gemeente Harderwijk



1 Euro-actie succes voor Regiotaxi Gelderland

09/12/2009

De 1 Euro-actie van Regiotaxi Gelderland heeft in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk meer reizigers opgeleverd dan dezelfde periode van het vorig jaar. âs Avonds en in het weekend steeg het aantal reizigers met gemiddeld 30 procent. De actie had als doel Regiotaxi Gelderland meer bekendheid te geven als sluitstuk van het openbaar vervoersnetwerk.

In de avonduren en in het weekend, vooral in dunbevolkte gebieden, is de bus vaak niet of nauwelijks beschikbaar. In die situatie is de Regiotaxi een goed alternatief. Vanwege de stijging heeft de provincie Gelderland besloten de 1 Euro-actie voor onbepaalde tijd te verlengen.

De 1 Euro-actie houdt in dat het reizen met Regiotaxi Gelderland na 19.00 uur âs avonds en in het weekend slechts 1 euro per zone kost. Daarnaast betaalt de reiziger een zogenaamde instapzone. Het normale tarief is ⬠1,75 per zone. Regiotaxi Gelderland is daarmee weliswaar iets duurder dan de gewone bus, maar aanzienlijk goedkoper dan een gewone taxi. Houders van een zogenaamde Wmo-pas (ouderen en mindervaliden) betalen altijd het lagere tarief van ⬠0,50 per zone.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan iedereen van Regiotaxi Gelderland gebruik maken. Vooral als de reguliere busverbindingen geen alternatief bieden. Dat is vaak het geval voor mensen die minder goed ter been zijn, maar ook als er geen bus beschikbaar is.

Meer informatie over het gebruik van Regiotaxi Gelderland vindt u op www.regiotaxigelderland.nl.


____________________