Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 50

09/12/2009

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Nieuwe Grensweg 24: berging (legalisatieverzoek);
- Prins Mauritslaan 36: uitbreiden woning;

- Houtkamp 10: overkapping (legalisatieverzoek);
- Vollenhovemeen 15: verwijderen dakkapel;

- Jac. Perkstraat 11: dakkapel (legalisatieverzoek);
- Torenbergerhout 116: berging met overkapping;
- H. K. Pootstraat 16: hekwerk rond kunstgrasveld.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Piet Heinlaan 79: nokverhoging achterzijde en dakkapel voordakvlak;
- Nobelstraat 10: bedrijfsgebouw.

Er is een aanvraag om sloopvergunning ingekomen voor:
- Wolleweverstraat 8: plafonds en wanden.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Sweelinckdreef 6: overkapping (legalisatieverzoek);
- Goeman Borgesiuslaan 4: verplaatsen schuurdeur;
- Geitekamp 54: dakkapel (legalisatieverzoek).

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Nobelstraat 26: intern verbouwen t.b.v. uitbreiding kantoor.

Sloopvergunningen zijn verleend voor:

- Donkerstraat 23: tussen muren;

- Lorentzstraat 41: opslag voor pallets en asfalt;
- Wolleweverstraat 8: plafonds en wanden.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Rietgorsmeen 28: garage.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijze indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 3.36 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 9 december 2009 t/m 23 december 2009
- Boerhaavelaan 19: uitbouw (legalisatieverzoek);
- Verkeersweg 4: veranda.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Ontheffing vreugdevuur

Burgemeester en wethouders hebben een ontheffing verleend aan gemeente Harderwijk voor een vreugdevuur aan de Hoge Varenweg ongenummerd. De stukken liggen tot en met 20 januari 2010 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis.
Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen zes weken na publicatie schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen verzoeken om een voorlopige voorziening. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Intrekking milieuvergunning

Burgemeester en wethouders hebben een intrekkingsverzoek voor een milieuvergunning ontvangen van P. Olofsen, Brouwersbosweg 3 voor het niet vervangen van de huidige stal. De stukken liggen tot en met 23 december 2009 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Een ieder kan hiertegen binnen de inzagetermijn mondeling of - bij voorkeur - schriftelijk zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Wie van deze mogelijkheid geen gebruik maakt, kan daarna geen beroep meer indienen. Informatie: afdeling Milieu, tel. 411 216.

Fietspad bij Winkelcentrum Stadsdennen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het fietspad op de Tesselschadelaan en het P.C. Hooftplein in de voorrang te realiseren. Ook wordt het fietspad alleen toegankelijk gemaakt voor fietsers. Dit uit het oogpunt van verkeersveiligheid. Dit wordt aangegeven middels bebording en door het fietspad op een drempel aan te leggen.
Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk naar voren brengen. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 466.

Drank- en horecawetvergunning Stichting Catharinakapel

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een drank- en horecawetvergunning te verlenen aan Stichting Catharinakapel aan Klooster 1 te Harderwijk. Op grond van artikel 9 van de drank- en horecawet is een bestuursreglement vastgesteld. Het reglement moet er voor zorgen dat de verstrekking van alcoholhoudende drank op sociaalhygiënische gebeurd. Aan de vergunning worden conform artikel 4 het eerste lid, extra voorschriften verbonden. Het betreft voorschriften die gelet op de plaatselijke en regionale omstandigheden nodig zijn om ongewenste concurrentie te voorkomen.

Vanaf 10 december 2009 liggen de aanvraag en het bestuursreglement 6 weken ( tot en met 21 januari 2010) ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn hun (bij voorkeur schriftelijke) zienswijze kenbaar maken. Wilt u de aanvraag en het bestuursreglement buiten openingsuren van de Stadswinkel inzien dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Scullion, tel. 411 446.

Registratie en schrappen van een politieke partijen

De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Harderwijk maakt de volgende beslissingen bekend:


- Stadspartij Harderwijk en Harderwijk Anders zijn samengegaan. Op hun verzoek is de registratie van de aanduiding waarmee deze groepering op de kandidatenlijst van de aanstaande verkiezingen wil worden vermeld, gewijzigd in Stadspartij Harderwijk Anders.

- In verband daarmee zijn de aanduidingen van de politieke groeperingen âProgressief Harderwijkâ, âStadspartij Harderwijkâ en âHarderwijk Andersâ geschrapt.

Deze beslissingen liggen ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 16 december 2009 beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van state. Informatie: afd. Publiekszaken, tel. 411 455.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Johan de Wittlaan 47: 1 boom in achtertuin;
- Pluutmeen 11: 1 boom in voortuin.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met woensdag 20 januari 2010 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 4 december 2009; Biesteweg 17: 4 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________