Gemeente Geertruidenberg


Gezondheidsenquête GGD West-Brabant

Een aantal inwoners van de gemeente Geertruidenberg heeft in oktober een `Volwassenenenquete 2009" of een "ouderenenquête 2009" ontvangen van de GGD West-Brabant. Heeft u deze vragenlijst nog niet ingevuld? Dan verzoekt de GGD u dringend dit alsnog te doen!

Hoe meer mensen deelnemen aan het onderzoek, hoe duidelijker het voor de GGD West-Brabant en uw gemeente is wat zij op het gebied van gezondheid, welzijn en voorzieningen kunnen verbeteren. Vult u de vragenlijst dus in, u plukt er straks zelf de vruchten van.

Dringende oproep

Met name op de Volwassenenenquête is weinig gereageerd. De GGD West-Brabant roept dan ook deze drukbezette groep van 19- t/m 64-jarigen op 30 à 45 minuten van hun tijd vrij te maken om de vragenlijst alsnog in te vullen. Uiteraard zijn 65-plussers die nog niet gereageerd hebben, ook van harte welkom om de Ouderenenquête alsnog in te vullen. Uw antwoorden worden uiteraard strikt vertrouwelijk verwerkt. In het najaar 2010 zijn de uitkomsten van deze gezondheidsenquête beschikbaar via www.ggdgezondheidsatlas.nl.

Persoonlijk gezondheidsadvies

Als u de Volwassenenenquête via internet invult, kunt u indien gewenst een advies op maat ontvangen over bewegen, voeding, alcoholgebruik en roken. Dit persoonlijk advies, ontwikkeld door de Universiteit Maastricht en een aantal GGD'en, kan u helpen om gezonder te leven.

Gezondheid in beeld

De West-Brabantse gemeenten zijn verantwoordelijk voor een goed lokaal gezondheidsbeleid gericht op de juiste groepen mensen, en een goede uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De resultaten van de `Volwassenenenquête 2009' en `Ouderenenquête 2009' van de GGD West-Brabant zijn daar een belangrijke basis voor. De enquêtes geven een inschatting van de grootte van de groep mensen die ergens behoefte aan heeft en kan aangeven om welke groep het vooral gaat (bijvoorbeeld jonge mannen, arbeidsongeschikten of éénoudergezinnen). Voorbeelden van behoeften vanuit de bevolking zijn opvoedingsondersteuning, aanwezigheid van voorzieningen in de buurt, aanpak van onveilige situaties, aanpak van geluids- of geurhinder, ondersteuning van mantelzorgers, hulp bij eenzaamheid of psychische problemen, en toekennen van vervoersvoorzieningen en woningaanpassingen.