Fusie LMV en RVT tot VastgoedPRO geslaagd

09/12/2009 10:20

LMV Landelijke Makelaars Vereniging

Lelystad, 9 december 2009, 10.15 uur

Op 8 december 2009 heeft de Algemene Leden Vergadering (ALV) van Register Vastgoed Taxateurs RVT toestemming gegeven tot fusie met Landelijke Makelaars Vereniging LMV om te komen tot één nieuwe vereniging: VastgoedPRO.

Op 9 september 2009 had de ALV van Landelijke Makelaars Vereniging LMV deze toestemming om te fuseren tot VastgoedPRO al gegeven.

In eerste instantie was de fusie tussen beiden partijen gepland begin september 2009. Door het niet behalen van het benodigde quorum onder aangesloten RVT leden in een eerste vergadering, was een tweede consultatie van de ALV van RVT noodzakelijk.

Door deze fusie ontstaat in Nederland de eerste beroepsvereniging van Makelaars en Taxateurs waarbij circa 800 professionals aangesloten zijn. VastgoedPRO als beroepsvereniging is ontstaan vanuit de wederzijdse behoefte van LMV en RVT tot organisatorische vernieuwing, innovatie en een heldere focus op kwaliteitsbewaking, deskundigheidsbevordering en belangenbehartiging voor aangesloten leden.

Met de oprichting van deze beroepsorganisatie weten consumenten en professionele opdrachtgevers zich gewaarborgd van toezicht op kwaliteit en deskundigheid van aangesloten professionals.

VastgoedPRO gaat in haar benadering uit van het principe dat Makelaars en Taxateurs gelijkwaardige professies uitoefenen, maar géén gelijken zijn. Het zijn beiden unieke beroepen waarbij waardering van onroerend goed de verbindende factor vormt, maar elk met eigen, unieke, karakteristieken. De inrichting van VastgoedPRO is zodanig, dat de belangen van beiden professies optimaal kunnen worden bediend. Tevens kan op deze wijze gewaarborgd blijven dat de juiste specialisten de juiste opdrachtgevers weten te bedienen in hun dienstverlening.

Het oprichtingsbestuur van VastgoedPRO wordt gevormd door de volgende personen:

Jan-Kees Duvekot RMT - bestuursvoorzitter

Frits Barelds RT - secretaris

Dick Hendriks RMT - penningmeester

Sjoerd Meijers RT RICS - bestuurslid

Jeroen van Vliet RMT - bestuurslid

De dagelijkse leiding van VastgoedPRO wordt gevoerd door drs. Ed van de Bijl, algemeen directeur.

Jan-Kees Duvekot, bestuursvoorzitter VastgoedPRO: "Met de succesvolle fusie tussen LMV en RVT wordt de fundering gelegd voor de eerste beroepsvereniging voor professionals in het vastgoed voor makelaars en taxateurs. Om in vaktermen te blijven, er wordt een huis gebouwd waarin de beroepskwaliteiten van aangesloten leden niet alleen worden geborgd, maar ook worden gefaciliteerd. De verzuiling in het vastgoed, waarbij partijen nu alleen maar vanuit branchebelang opereren, wordt met de oprichting van VastgoedPRO kritisch tegen het licht gehouden. Voor zowel makelaars als taxateurs geldt dat de behoefte voor een beroepsvereniging aanwezig is. Zowel voor ondernemers als voor niet-ondernemers kunnen de beroepsbelangen worden gewaarborgd. De toekomst voor VastgoedPRO ziet er dan ook goed uit. Zowel vanuit consumentenzijde als vanuit professionele opdrachtgevers als vanuit andere stakeholders is er behoefte aan éénduidigheid en transparantie in de vastgoedmarkt. VastgoedPRO gaat hierin een voortrekkersrol nemen en de traditionele, gildeachtige structuren achter zich laten. Juist door kritisch te durven kijken naar onze eigen achtergrond en omstandigheden, door kritisch te zijn naar de organisaties van waaruit we ontstaan zijn, kunnen we deze innoverende stap nemen die nu wordt gemaakt. Datgene wat verbeterd diende te worden, hebben we achter ons gelaten. Al het goede vanuit LMV en RVT hebben we meegenomen in VastgoedPRO. Alleen door het verleden los te durven laten, kunnen we verder groeien naar de toekomst. Alleen met volledig erkenning dat de belangen van de opdrachtgevers, consumenten of professionele opdrachtgevers, de basis van de belangen van de makelaars en taxateurs vormen, kunnen we werken aan innovatie en duurzaamheid in de dienstverlening in de vastgoedkolom. Wij zijn dan ook zeer verheugd met het vertrouwen dat door zo een grote groep makelaars en taxateurs aan ons is gegeven om de oude paden te verlaten en een nieuwe weg in te slaan".


-------- Einde persbericht ----------