'Schoolwegwijzer tjokvol fouten'

09/12/2009 10:37

Spot Media

Rijswijk, 9 december 2009

Vandaag bericht De Telegraaf over de gemeentelijke Wegwijzer Voortgezet onderwijs van Den Haag. Deze zou "tjokvol fouten" zitten. "Adressen staan verkeerd vermeld, op de bijgevoegde kaartjes in de gids zijn scholen in andere wijken geplaatst dan ze in werkelijkheid liggen en het ritselt van de taalfouten."

Verantwoordelijk wethouder Sander Dekker (VVD) moet zich voor de fouten verantwoorden en dient ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk een nieuwe gids komt, aldus PvdA-raadslid Saskia Mulder in de krant.

Onlangs werd de scholenzoekwebsite Onderwijshaaglanden.nl gelanceerd, een initiatief van Spot Media bv. Hier géén taalfouten of verkeerde adressen: alle scholen in de regio Haaglanden zijn op een objectieve manier, op basis van hun eigen gegevens, vermeld.

Spot Media bv kiest bewust voor publicatie via het medium internet, omdat informatie verandert en print in de vorm van een gids voor dit doel onvoldoende flexibel is.

Onderwijshaaglanden.nl is hiermee hét startpunt voor de zoektocht naar scholen en open dagen in de regio Haaglanden. Het voortgezet onderwijs geeft een overzicht voor de hele regio. Het vervolgonderwijs is regionaal en landelijk. Wanneer de sitebezoeker een school wil vinden, kan hij of zij aan de hand van een aantal keuzemogelijkheden de juiste school selecteren.

Wie op zoek is naar een onderwijsinstelling, voor zichzelf of voor een kind of jongvolwassene, stuit al snel op een probleem: de beschikbare informatie is sterk versnipperd. Vrijwel alle scholen hebben inmiddels een website, er zijn verschillende websites waar informatie over een bepaald type en/of niveau onderwijs te vinden is, maar er was tot aan de lancering van Onderwijshaaglanden.nl geen website waar alle scholen in de regio vertegenwoordigd zijn.

Onderwijshaaglanden.nl is de meest complete scholenzoeksite voor de regio Haaglanden. Haaglanden omvat de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Delft, Westland en alle omliggende plaatsen.

N.B.: dit is de link naar het betreffende artikel op de website van De Telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/5527148/(dubbel underscore)Schoolwegwijzer(underscore)staat(underscore)vol(underscore)fouten(dubbel underscore).html





http://www.onderwijshaaglanden.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie (