Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht, 09-12-2009

Zwaar onder invloed

MAARSSEN Een automobilist botste op dinsdagavond 8 december op een auto. Hij bleek een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist in Duivenkamp tegen een auto was gebotst. Ter plaatse bleek dat een 50-jarige automobilist uit Maarssen tegen een geparkeerde auto aan was gereden. Daarbij was lichte schade ontstaan. De Maarssenaar had veel te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij bijna vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Motorrijder gewond

DE HOEF Een motorrijder botste op dinsdag 8 december op een auto en raakte gewond.

Rond 09.50 uur reed een 55-jarige motorrijder uit Alkmaar over De Hoef Westzijde, komende uit de richting van De Hoef. In een bocht naar rechts kwam hem een 47-jarige automobiliste uit Zevenhoven tegemoet. De motorrijder remde in de bocht, waarbij zijn voorwiel blokkeerde. Daardoor kwam hij ten val en botste tegen de linkervoorzijde van de auto. Hij werd met schouder- en voetletsel per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Auto vernield

TIENHOVEN Een verkeerstwist leidde op dinsdag 8 december tot de vernieling van een auto.

Rond 08.30 uur reed een 43-jarige automobilist uit Breukeleveen met zijn zoontje als inzittende over de Looydijk, komende uit de richting van Breukeleveen. Ter hoogte van Tienhoven stonden meerdere autos langs de weg geparkeerd, waar hij langs reed. Hem kwam echter een zwarte Volvo V40 tegemoet. In plaats van te stoppen, reed die Volvo door, waardoor er een padstelling ontstond: beide autos konden niet verder. De Breukelevener besloot uiteindelijk toch achteruit te rijden.

Uit de zwarte Volvo stapte vervolgens een man. Hij liep naar de auto van de Breukelevener, schopte een koplamp kapot en sloeg een barst in de voorruit van de auto. Daarna stapte de verdachte weer in de Volvo, waarna de auto wegreed.

Het slachtoffer deed aangifte van vernieling. De politie stelt een onderzoek in en aan getuigen van de vernieling wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Brand

MAARSSEN In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 december heeft brand gewoed in een horecagelegenheid. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 03.20 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een horecagelegenheid in Bisonspoor. Door de brandweer werd de brand geblust. Gezien de aangetroffen sporen gaat de politie uit van brandstichting. De bedrijfsleidster deed aangifte van brandstichting.

Aan getuigen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts op of in de omgeving van Bisonspoor hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.