Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 09-12-2009

Banden autos lekgestoken

OOSTERHESSELEN Maandag werden drie banden van een aan de Pandijk geparkeerde bedrijfsauto lekgestoken. De auto werd maandagmorgen op een carpoolplaats geparkeerd en s middags bij terugkomst werd de vernieling geconstateerd. Hetzelfde gebeurde met een daar geparkeerde personenauto. Deze stond plat met vier lege banden. (2009060040)

Politie houdt agressieve winkeldief aan

SCHOONOORD Dinsdagmorgen hield de politie een 49-jarige inwoner van Schoonoord aan. De man had kort daarvoor een slok gedronken uit een in een supermarkt aan de Tramstraat staande fles sterke drank. Toen winkelpersoneel de man meenam naar het kantoorgedeelte bedreigde hij een personeelslid met de dood. Hij werd overgedragen aan de politie. Na overleg met het OM werd de man een dagvaarding uitgereikt. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor justitie. (2009060066)

Snelheidsovertreder op de bon
BORGER-ODOORN Dinsdagmorgen raakte een 48-jarige inwoner van Emmer-Compascuum zijn rijbewijs kwijt. De man werd op de Drentse Mondenweg bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Hij reed 137 km/u terwijl maximaal 80 km/u toegestaan is. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de auto niet APK gekeurd te zijn. (2009060076)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Dinsdagmiddag werd een 25-jarige man uit Litouwen aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man nam drie pakjes sigaretten mee uit een supermarkt aan het Burgemeester de Dreuplein en rekende niet af. (2009060086)

Drie keer een bon
BEILEN Een 22-jarig beginnend bestuurster uit Assen werd dinsdagmorgen drie keer bekeurd. De vrouw reed in haar auto over de A28 met een snelheid van 165 km/u, reed zonder noodzaak constant op de linkerrijstrook en kleefde voortdurende op de voor haar rijdende autos. Ze verklaarde haast te hebben. (2009060084)

Diefstal airbags uit autos
WESTERBORK In de nacht van maandag op dinsdag werden uit vijf autos de airbags (stuur en dashboard) gedemonteerd en gestolen. De autos stonden geparkeerd aan de Schaapmaat, Homaat, Boermaat en de Weidemaat (2x). De autos waren van verschillende merken.

Gewond na eenzijdig ongeval
ANDEREN Dinsdagavond reed een 59-jarige inwoonster van Grolloo door onbekende oorzaak met haar auto tegen een boom. Dit gebeurde op de Anloerweg. Getuigen troffen de uit de auto gekropen bestuurster naast haar voertuig aan. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. (2009060179)

Fietser gewond na aanrijding
MEPPEL Dinsdagavond raakte een 48-jarige vrouw uit Meppel gewond bij een aanrijding op de Steenwijkerstraatweg. Toen ze deze met haar fiets over wilde steken werd ze aangereden door een vanuit de Zomerdijk komende 40-jarige autobestuurder uit Meppel. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. (2009060184)

Rijbewijs van vreemde autobestuurder ingevorderd

RUINEN Dinsdagavond vorderde de politie het rijbewijs van een 72-jarige man uit Hoogeveen in. De Hoogevener reed in zijn auto slingerend over de Gijsselterweg in de richting van Fluitenberg en had daarbij de gehele rijbaan nodig. Tevens wisselde de snelheid van het voertuig sterk (van 30 naar 70 km/u). In bijvoorbeeld de 30 km/u-zone in Fluitenberg reed de man ruim 60 km/u. Om de man voor een controle te laten stoppen werd gebruik gemaakt van het stopteken, werd er geclaxonneerd en werden lichtsignalen gegeven. Hierop werd niet gereageerd. Uiteindelijk kon de bestuurder op de Schutstraat aan de kant gezet worden. De man verklaarde o.a. met het in het donker rijden problemen te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de bestuurder naar huis gebracht. (2009060188)

Inbraak op klaarlichte dag

ASSEN Dinsdag is er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Smetanalaan. De inbraak werd ontdekt door de 40-jarige bewoner. De inbrekers zijn de woning binnen gekomen door een raam te forceren. Er is onder andere een videocamera gestolen. De politie stelt een onderzoek in. Mocht u iets verdachts gezien hebben, dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer: 0900-8844. (2009060204)

Straatroof met geweld

ASSEN Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur is een 62-jarige vrouw met geweld beroofd van haar tas op de Spiekerlanden. Toen zij met haar fiets door een brandgang liep, werd ze neergeslagen. Een buurtbewoner vond de vrouw. Ze werd met hoofd en schouderletsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De politie onderzoekt de zaak en is direct begonnen met een buurtonderzoek en onderzoek door de Forensische Opsporing. Er is geen signalement van de dader(s) bekend. Mocht u iets verdachts gezien hebben, dan kunt u contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2009060206)

Tweede inbraak in korte tijd

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is er in een winkel aan de Daliapassage ingebroken. Het is de tweede inbraak binnen een maand. De inbrekers zijn via het dak de winkel binnen gekomen. Er is een onbekend geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek in. (2009060224)

Politie controleert fietsverlichting
PATERSWOLDE Vanochtend controleerde de politie op de Hoofdweg de verlichting van fietsers. In totaal gingen 25 personen op de bon in verband met het hebben van defecte verlichting maar ook voor het niet voeren van verlichting. (2009060246)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.