Politie Groningen

Woensdag 9 december 2009

Provincie Groningen, 09-12-2009

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Dierenriemstraat een 63-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. In het winkelcentrum Paddepoel kreeg de man een woordenwisseling met een huismeester van het complex. De woordenwisseling mondde uit in een mishandeling. Daarvoor is de 63-jarige man aangehouden. Het slachtoffer moest diverse trappen en klappen incasseren. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: bromfietser komt ten val

Een 59-jarige man uit Groningen kwam dinsdagmiddag op de Campinglaan ten val. De man keek achterom en zag hierdoor een voetganger te laat. Toen hij probeerde de voetganger te ontwijken kwam hij zelf ten val. De man is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Appingedam: file leidt tot aanrijding

Aan de Farmsumerweg botsten dinsdagmiddag drie autos op elkaar. Een 38-jarige man uit Appingedam merkte te laat op dat de autos voor hem stonden te wachten in een file. Daardoor botste hij met zijn auto tegen de auto van een 69-jarige vrouw uit Farmsum. Vervolgens botste zij met haar auto tegen haar voorligger. Haar passagier, een 36-jarige man uit Woldendorp, is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Groningen: fietsers zonder licht beboet

De politie heeft dinsdagavond aan de Rademarkt in de stad Groningen fietsen gecontroleerd op verlichting. Vijftien bekeuringen werden uitgeschreven. Het doel van verlichtingscontroles is het verbeteren van de fietsverlichting en daarmee het reduceren van het aantal fietsongelukken. Kijk ook op www.valopmetjefiets.nl.

Hoogezand/Sappemeer: A7 afgesloten wegens aanrijdingen

Op de A7 in de richting Winschoten, ter hoogte van
Hoogezand-Sappemeer, vonden dinsdagmiddag vier aanrijdingen plaats. Het eerste ongeval, een kop-staart aanrijding, ontstond doordat een bestuurster te laat opmerkte dat het verkeer stil stond. Achter dit ongeval vonden vervolgens nog twee kop-staart aanrijdingen plaats en een eenzijdig ongeval doordat een bestuurder moest uitwijken. In totaal waren elf autos bij de aanrijdingen betrokken. Vanwege de grote chaos die ontstond op de A7 besloot de politie de snelweg enige tijd af te sluiten. Niemand raakte bij de aanrijdingen gewond.

Delfzijl: overval horecagelegenheid

Een horecagelegenheid aan de Europaweg in Delfzijl is dinsdagavond omstreeks 21 uur overvallen door een nog onbekende man. De man kwam tegen sluitingstijd het pand binnen en bedreigde de aanwezige medewerker met een steekwapen. De medewerker moest onder bedreiging geld afgeven. De overvaller ging er vervolgens, vermoedelijk lopend, met de buit vandoor. De medewerker alarmeerde de politie, die gelijk in de omgeving op zoek ging naar de overvaller. De onbekende man is niet aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er is buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in. De onbekende man heeft een blanke huidskleur, is redelijk lang (± 1.85 m) en droeg donkere kleding. Mensen die rond genoemd tijdstip iets bijzonders hebben gezien, wat mogelijk verband houdt met de overval, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Haren: ongevallen blikschade in ochtendspits

In de spits van dinsdagochtend zijn op de A28 ter hoogte van Haren files ontstaan na verschillende aanrijdingen. Op de A28 bij Haren in de richting van Assen ontstond een aanrijding, waarbij 10 personenautos betrokken waren. Vermoedelijk is de kettingbotsing ontstaan, doordat de snelheid fors terugliep toen een bus ging inhalen. Achterop komende automobilisten hadden dit te laat door. Eén bestuurster is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar bleek niet gewond. In de file die achter de kettingbotsing ontstond, vonden ook nog enkele kop-staart-botsingen plaats. Zeker 10 autos moesten worden afgesleept. Rijkswaterstaat heeft het wegdek schoongemaakt. Ook in tegenovergesteld richting ontstond een file, doordat er troep op de rijbaan terecht was gekomen.

Uithuizen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 21-jarige fietsster uit Uithuizen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Ommelandenweg in haar woonplaats. Zij kreeg op de kruising met de Startweg geen voorrang van een 39-jarige automobilist uit Usquert. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Sappemeer: bestuurster scootmobiel gewond

Een 49-jarige vrouw uit Sappemeer is dinsdagochtend gewond geraakt. De vrouw reed op haar scootmobiel bij de kruising van de Noorderstraat met de Kleine Meerstraat. Hier kreeg zij geen voorrang van een 31-jarige automobilist uit Zuidbroek. De vrouw is met pijn aan verschillende lichaamsdelen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 21-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste op het fietspad van het Damsterdiep in haar woonplaats. Een 18-jarige scooterbestuurder uit Schildwolde reed op hetzelfde fietspad tegen de richting in. De fietsster had de scooter niet opgemerkt. De vrouw is met pijn aan haar enkel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Eemsmond: diverse overtredingen op verreiker met aanhangwagen

De bestuurder van een verreiker heeft dinsdag op de N363 in de gemeente Eemsmond twee bekeuringen gekregen. Het gaat om een 41-jarige man uit Kolham. Een verreiker is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Achter de verreiker was een aanhangwagen gekoppeld. Op de aanhangwagen lag losse lading met gevaar voor afvallende lading. Eén van de banden van de aanhangwagen was volledig versleten. Ook werkte de reminrichting niet goed. Bovendien stond de giek van het voertuig zo hoog, dat de totale hoogte boven de toegestane hoogte uit kwam. De man is bekeurd voor de losse lading en de niet werkende rem. Voor de overige overtredingen kreeg hij een waarschuwing.

Wirdum/Stadskanaal: autos in sloot

Op twee locaties zijn dinsdagavond autos in de sloot beland. In beide gevallen bleef de schade beperkt tot materiële schade. Op de Meedenweg in Wirdum verloor een 26-jarige automobilist uit Appingedam de macht over het stuur in een bocht. Hierdoor belandde de auto op de kop in de naastgelegen sloot. De man is nog onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto is afgesleept. Een 46-jarige automobilist uit Musselkanaal belandde op de N366 bij Stadskanaal in de sloot. Deze man raakte in de berm en belandde door een stuurcorrectie in de sloot aan de linkerzijde van de weg. Ook hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De politie maakt een registratie van beide ongevallen.

Groningen: 65 bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op verschillende locaties in Groningen het verkeer gecontroleerd. Op de Paterswoldseweg is gecontroleerd op rijden door rood licht. Hier zijn 22 bekeuringen uitgeschreven. Op de Petrus Campersingel en de Amkemaheerd is gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hiervoor zijn 29 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast zijn 8 automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen en zijn 6 automobilisten bekeurd voor overige overtredingen.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 9 december op diverse plaatsen op snelheid.

* Usquert, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 590, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Wildervank, K.J. Vriezerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 557, aantal overtredingen: 111, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 690, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.